Nepřidělávejte si zbytečně vrásky na tváři. Mnoho žen to dělá špatným odličováním

 Krása 
07. prosince 2019 10:06 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Správným líčením šetříte pleť Depositphotos
Každý večer by si žena měla opravdu pečlivě odlíčit oči. Pokud si z očí řasenku, tužku nebo stíny neodstraní dokonale, zadělává si tím na řadu problémů od opuchlých víček a slzení přes štípání až po zánět spojivek. Navíc při špatném odličování očí vznikají také vrásky, které vás pak dělají zbytečně starší.

Odlíčit si oči bez bolesti a zbytečné zátěže citlivého očního okolí není žádná věda, musíte jen vědět, jak na to.

Užiteční pomocníci

Ze všeho nejdříve se ujistěte, že máte doma vhodné odličovací prostředky, které jsou pro vaši pleť nejlepší. Některé přípravky jsou vhodné pro suchou a jiné pro mastnou pleť.

Při výběru pleťových vod, mlék či micelárních vod záleží na tom, zda používáte klasická nebo voděodolná líčidla. U druhé varianty potřebujete k odlíčení olejnaté přípravky.  S olejnatým odličovačem na oči ale chybu neuděláte nikdy - kromě líčení vás zbaví i nečistot.

Nejlepší jsou produkty bez alkoholu, který vaši pleť vysušuje a tím nutí ke zvýšené produkci mazu. Úplně zbytečná je parfemace, takže pokud máte citlivou pleť, voňavým přípravkům se raději vyhněte.

Dobrou službu vaší kůži nedělají ani parabeny, silikony či přemíra konzervantů. Lidem s citlivější pletí totiž mohou způsobit vyrážku či jiný kožní problém. Pleťovou i micelární vodu následně důkladně opláchněte pod kohoutkovou vodou! To je opravdu velmi důležitý bod. Jinak si svou pleť výrazně ničíte.

Práce s odličovacími tampony

Mít po ruce vhodné přípravky je sice velmi důležité, ale je třeba si také osvojit správnou techniku při odličování. Pokud ji nebudete mít zvládnutou, můžete své pleti značně uškodit. Jde to přitom i bez podrážděných a zarudlých očí. Stačí dodržovat pár jednoduchých kroků.

  • Pokud nosíte kontaktní čočky, nezapomeňte je před odličováním vyndat.
  • Navlhčená pleť se vám bude odličovat jednodušeji a vyhnete se mechanickému poškození očního okolí. Namočte si celý obličej nebo odličování provádějte navlhčeným vatovým tamponem.
  • Navlhčený nebo suchý odličovací tampon pokapejte odličovacím prostředkem, přiložte na oči a nechte chvilku působit.
  • Řasy odličujte pohybem tamponu shora dolů.
  • Předcházejte vráskám – oblast pod očima odličujte směrem od vnitřního koutku k vnějšímu.
  • Oči nikdy nedrhněte silou a okolní kůži nenatahujte.
  • Opakujte odličovací postup s novým tamponem, dokud nezůstane čistý. Ze špinavého tamponku totiž nečistoty opět přenášíte na pleť a tím ucpáváte póry.
  • Odličovací ubrousky používejte jen jako poslední záchranu třeba na dovolené.

Mějte vždy na paměti, že oční okolí je velmi jemné a je třeba se podle toho k němu chovat citlivě. Špatná technika odličování (například tahání řas nebo kůže pod očima) podporuje vznik vrásek. Pamatujte na to, že oční okolí není natolik elastické, aby vydrželo špatné odličování bez úhony.

Nezanedbávejte ani oční okolí

Při odličování nezapomínejte na aplikaci očního krému. Pomůže citlivému očnímu okolí přes noc regenerovat a hydratuje jej. Kvalitní regenerační noční krém redukuje vrásky ve svrchní i hlubší vrstvě kůže, pleť vyživuje a chrání ji před škodlivými vlivy.

Právě škodliviny v životním prostředí nebo jídle často mohou za to, že pleť předčasně stárne. O potravinách, které podporují tvorbu kolagenu, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47