V Austrálii nosí dárky Otec Vánoc aneb jak se slaví Vánoce v zahraničí

 Ostatní 
23. prosince 2019 16:56 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
V Austrálii si rozbalují děti dárky až 25. prosince  Depositphotos
Češi si nedokážou představit Vánoce bez stromečku, dárků, kapra s bramborovým salátem. Mnozí z nich krájí jablíčko, lijí olovo či házejí papučí. Spoustu lidí nenapadne, že v cizích zemích se slaví Vánoce trochu jinak. Zjistěte, jak to chodí v zahraničí.

Přísloví Jiný kraj, jiný mrav platí o Vánocích dvojnásob. Každá země totiž slaví svátky spojené s koncem roku trochu jinak. Co je pro zahraniční země samozřejmost, u nás neznáme. Pro zajímavost můžete zjistit, jak se slaví Vánoce v cizích zemích.

Německo

U sousedů nenosí dárky Ježíšek, ale Weihnachtsmann. Vánoční hostina je v Německu poněkud štědřejší než u nás. Lidé si tam pochutnávají na pečené huse, štice či klobáse. Mezi oblíbené pokrmy u sousedů patří konšelská mísa, která obsahuje kachny, husy, krůty či vepřové pečeně. Nepohrdají ani jablečným závinem či ovocným salátem. Málokdo by nechtěl strávit Štědrý večer v Německu.

Švédsko

Ve Švédsku začínají Vánoce už 13. prosince. Lidé se účastní průvodu, který doprovází zpěv koled. Na začátku jde dívka s korunkou na hlavě. Na sobě má bílou košili s rudou stuhou. Tamní obyvatelé jedí na Štědrý večer sušenou tresku s omáčkou. K tomuto pokrmu přidávají kořeněný chleba s hřebíčky a zázvorem.

Řecko

Řekové zdobí stromečky teprve nedávno, protože v minulosti zkrášlovali hlavně lodě. Na Vánoce lidé jedí klobásy či závitky plněné mletým masem. Děti chodí od jednoho domu ke druhému, zpívají vánoční píseň a všem přejí šťastné Vánoce. Za svoji aktivitu dostávají od místních cukroví.

Austrálie

Lidé v Austrálii rozbalují dárky 25. prosince v ranních hodinách. Nosí je tam Otec Vánoc, což se děje i v Anglii. Podobně jako v dalších zemích na ulicích narazíte i na Santu Clause. Tamní obyvatelé jedí na Vánoce krocana, mořské plody, kuře, kachnu, těstoviny a salát. Pochutnávají si i na zmrzlině, což je logické, protože tam momentálně mají teplo.

USA

V USA dárky naděluje Santa Claus v noci. Děti si je rozbalují 25. prosince ráno. Hostinu někteří pořádají 24. a jiní 25. prosince večer. Američané jsou typičtí svými přehnanými dekoracemi. Někteří si nazdobí celý dům zvenku i zevnitř. Pořizují si vánoční strom, který by měl být ideálně vysoký až do stropu. Dále čtěte: Znáte historii vánočních koled?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008