Zbavte se kruhů pod očima přírodní cestou

 Krása 
18. ledna 2020 09:12 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S kruhy pod očima vypadá pleť unavenější  Depositphotos
Kruhy pod očima se občas udělají patrně každému. Někdy se stačí pouze špatně vyspat a hned vám otečou víčka a udělají se vám váčky pod očima. Následkem toho budete vypadat unaveně. Dobrá zpráva je, že s kruhy pod očima lze úspěšně bojovat. Jak na to?

Kruhy pod očima jsou nepříjemné obzvláště pro ženy, protože některé z nich si nanášejí make-up, takže si je musí snažit pracně zakrýt. Existuje několik způsobů, jak se kruhů pod očima zbavit pouze přírodní cestou.  

Kostka ledu

Pokud se chcete zbavit kruhů pod očima v poměrně krátkém časovém horizontu, vsaďte na kostku ledu. Potřete si s ní oční okolí. Nejdříve ji však zabalte do nějaké čisté látky. Oční okolí je velmi citlivé, takže přiložit na něj led přímo by vám mohlo být nepříjemné. Kostku ledu kolem očí přikládejte pomalu v horizontu několika minut.

Bramborová šťáva

Brambory obsahují vitamin C a bělicí látky. Ty vám pomohou odstranit kruhy pod očima. Nejprve si nastrouhejte syrové brambory. Následně z nich vytlačte šťávu. Do ní namočte odličovací tamponky a jemně si s nimi potřete oční okolí. Poté je můžete na kruhy pod očima přiložit a nechat působit alespoň pět minut. Nakonec si umyjte celou tvář.

Čajové pytlíčky

Pijete často čaje? V tom případě nevyhazujte čajové pytlíčky, ale použijte je na kruhy pod očima. Zejména černé a zelené čaje obsahují kofein a některé antioxidanty. Díky tomu budou blahodárně účinkovat na oči i oční okolí. Čajové pytlíčky dokáží zmírnit i oteklé oči. Vylouhujte čaj v horké vodě, poté ho vyndejte a nechte zchladit. Nakonec zavřete oči a položte na a pod ně čajové pytlíčky.

Šťáva z rajčat

Rajčata obsahují lykopen, což je antioxidant, který ochraňuje kožní buňky před UV zářením a napomáhá k posílení kapilární stěny. Vymačkejte šťávu z rajčat a namočte do ní odličovací tampon. Naneste ho na oční okolí a nakonec ho položte na oči. Nechte ho působit zhruba pět minut. Tuto proceduru opakujte každý den, dokud vám kruhy pod očima zcela nezmizí.

Nakrájená okurka

Vložte okurku zhruba na půl hodiny do lednice, a poté ji vytáhněte. Nakrájejte ji na kolečka a ta přiložte na oči. Opakujte každý den. O této proceduře už jste patrně někdy slyšeli. Okurka obsahuje některé antioxidanty, díky kterým můžete bojovat s kruhy pod očima. Dále čtěte: Jak dostat pod kontrolu vrásky, otoky a kruhy pod očima?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?