Jak si doma odstranit umělé nehty a další tipy pro nehty v karanténě

 Krása 
29. března 2020 17:36 / Mirka Malá
  1
📷
3 fotografie v galerii
Odstranění umělých nehtů doma není jednoduché Pinterest
Nyní, když jsou kosmetické salóny zavřené, mnohé ženy musejí bojovat s údržbou svých nehtů v domácí karanténě. Největším problémem se ukazuje být odstranění umělých nehtů.

Odstranění gelových nebo akrylových nehtů v domácím prostředí není žádná legrace. A tak odborníci přispěchali s návody, jak bezpečně umělé nehty odstranit, i když nemůžete využít služeb vaší nehtařky.

Gelové nehty

Odstranění gelu v domácích podmínkách může být docela noční můrou. Snadno si totiž vlastní nehty můžete poškodit. Jak tedy na to?

Pomocí odlakovače na nehty na bázi acetonu navlhčete kousky vaty nebo odličovací tampóny a lehce je položte na nehty. Pak vše kolem dokola omotejte alobalem, ale dejte pozor, aby vám namočený tampón nebo vata nesklouzly.

Po 10 až 15 minutách odstraňte alobal a nehty nechte několik dní dýchat. Pokud byste použili znovu hned další gelové nehty, poškodili byste si s největší pravděpodobností ty svoje.

Doporučuje se rovněž použití netoxického dodatkového gelu na hydratační bázi, aby vaše nehty měly potřebnou výživu.

Akrylové nehty

Odstranění akrylových nehtů může být stejně složité. Kosmetické odbornice říkají, že odstranění akrylu doma je velmi těžký úkol a pokud nemáte aceton, je to téměř nemožné.

Takže pomocí čistého acetonu namočte prsty asi na třicet minut. Záleží také na tom, jak staré jsou akrylové nehty a jak jsou pevné. Poté je opatrně zkuste vytlačit z vašich nehtů, nebo v horším případě opatrně oškrábat.

Kosmetičky následně doporučují výživu nehtů a rukou buď krémem na ruce, nebo nehtovým olejem.

V domácích podmínách lze nehty také ošetřit pomocí zahřátého olivového oleje, do kterého namočíte nehty po dobu nejméně 10 minut. Dále čtěte: Jak si zastřihnout vlasy doma během karantény.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve