Na šedivé vlasy můžete vyzrát i přírodní cestou. Budete překvapeni

 Krása 
01. dubna 2020 09:53 / Hana Jordánová
  5
📷
5 fotografií v galerii
Šediny nemusejí být jen známkou stárnutí Depositphotos
Ještě nedávno byly tmavé vlasy vaší pýchou a najednou sledujete, jak je vám proplétají první šediny? Šednutí vlasů není jen známkou vysokého věku. Na vině je i řada jiných faktorů – stres, genetika, nemoc, léky a další.

Pokud i vás tento nepříjemný kosmetický problém postihl, jistě vás bude zajímat, že používání barev na vlasy není jedinou možností. Existuje i způsob, jak se šedi zbavit přírodně anebo jak alespoň zastavit jejich další vznik.

Šedé vlasy již vnímáme jako běžnou součást života. Je to znamení stárnutí, kterému se chce většina lidí vyhnout. Stárnutí způsobuje, že vlasové folikuly ztrácejí svou pigmentaci a melanin v buňkách se stává transparentnější. To je důvod, proč se začne skoro každý v pokročilém věku starat o to, jak se šedin zbavit.

Někteří se pokouší o barvení či používají produkty pro krytí šedin. Nicméně, všechny tyto produkty jsou pro tělo škodlivé, protože obsahují nebezpečné chemické látky, které mohou zničit buňky na pokožce hlavy, nebo mohou způsobit trvalé poškození vlasů. Nabízíme vám přírodní řešení, které vaše vlasy nebude ničit ani nenapáchá škody na vlasové pokožce. Ale nejprve je nutné pochopit, proč se šedivé vlasy vůbec tvoří.

Dědičné důvody

Šedivé vlasy mohou být kódovány ve vašich genech. Máte-li ve vaší rodinné anamnéze šedivé vlasy, pak i u vás bude s větší pravděpodobností docházet k předčasnému šedivění. Vlasy vám mohou začít šedivět v extrémních případech už kolem 25 let.

Stres

Stres je největším důvodem pro vznik šedivých vlasů. Pokud jste neustále ve stresu nebo nemáte dostatek odpočinku a spánku, budou vás šedivé vlasy zajisté trápit již v mladém věku.

Životní styl

Váš životní styl určuje, kdo jste. Pokud budete konzumovat příliš mnoho nezdravého jídla a nebudou se vám dostávat potřebné vitaminy, minerály a vláknina, dojde k vysychání vlasů a bez potřebných složek vaše vlasy zešediví.

Máme pro vás jednoduché řešení, jak se šedin zbavit přírodní cestou. Bez chemikálií a naprosto zdravě. Zbavíte se nejen šedin, ale navíc posílíte své vlasy.

Cibule

Ano, je to tak. Obyčejná a běžná cibule, kterou téměř denně používáme v kuchyni. Věděli jste, že dokáže šedé vlasy o něco ztmavit? Navíc zdravým způsobem bez použití chemických látek. Několik vrstev z cibule odloupněte a rozmělněte. Získanou pastou masírujte pokožku hlavy alespoň pět minut, poté nechte působit další půlhodinu. Jakmile stanovený čas uplyne, umyjte si vlasy běžným způsobem. Budete-li tuto kúru provádět denně po dobu jednoho týdne, dočkáte se příjemných výsledků. Cibule obsahuje enzym, který neutralizuje látky, které nesou za šedivění vlasů zodpovědnost.

Kokosový olej

Že olej získávaný z kokosových ořechů vlasům prospívá, o tom už dnes asi nikdo nepochybuje. Kokosový olej je dobře známý pro své nutriční hodnoty a úžasné vlastnosti. Kokosový olej je také ideální pro vlasy, protože je bohatý na sacharidy, zdravé tuky, vitaminy a minerály, které vlasy potřebují. Tyto složky hydratují, vyživují a podporují přirozenou pigmentaci vlasu, díky čemuž jsou vlasy také znovu lesklé a hebké. Jedná se o osvědčený lék na šedivé vlasy.

Nalijte 2 - 3 lžíce kokosového oleje do misky a zahřejte. Následně trochu oleje vezměte a vmasírujte ho do pokožky hlavy a do vlasů. Nechte působit po dobu deseti minut, aby se olej nasákl i do vlasových folikulů a poté opláchněte. Umyjte si vlasy běžným způsobem s normálním šamponem a kondicionérem.

Tento postup byste měli opakovat denně, dokud nedostanete chtěné výsledky. Tato léčba vrátí lesk a sílu vlasům, které se stanou hedvábné, zdravé a krásné.

Černý čaj

Pijete černý čaj? Tak si uvařte o šálek víc a použijte ho na své vlasy. Obsažené přirozené barvivo zvyšuje hladinu keratinu a melaninu, což kýžený efekt jenom podpoří. Denně si oplachujte vlasy ve zchlazeném nápoji. Možná budete sami překvapení, co to udělá.

Indický angrešt

Vypadá podobně jako ten, který pěstujeme i u nás na zahradě, ale je obvykle větší a obsahuje ve svém středu pecku. Existují dvě cesty, jak vám tyto bobule mohou pomoci opět ke krásným vlasům bez šedin. První možností je samotná konzumace angreštu nebo pití džusu z něj. Zabraňuje totiž stárnutí buněk, a to zejména těch vlasových. Obsahuje i řadu důležitých vitaminů, které jsou zodpovědné za kvalitu vašich vlasů. Druhou možností je pak rozmačkat několik plodů a smíchat je s kokosovým olejem. Vznikne tak léčivá směs, kterou aplikujte na pokožku hlavy.

Henna

Henna je sice přírodní produkt, ale působí tak, že vaše vlasy obarví velice neutrální a přírodně vypadající barvou. Šediny tedy zmizí, ale tak, že je přikryjete hennou. Po několika týdnech se zase vymyje a je potřeba hennu aplikovat opětovně. Nelze tedy říci, že by vás henna šedin zbavila nadobro, ale je to určitě lepší způsob, než používat kosmetické barvy plné amoniaku a jiných nebezpečných látek.

Rozmarýn

Voňavá bylinka, kterou možná používáte i ve vaší kuchyni, vám pomůže i v boji proti šedým vlasům. Hrstku rozmarýnu svařte s trochou šalvěje v hrnci vody a poté nechte směs vychladnout. Používejte jako bylinné vlasové tonikum a pravidelně jej vmasírujte do pokožky hlavy. Šediny postupně úplně vymizí.

Akácie

Jedná se o stromy nebo keře s bobulovitými plody. Tyto obsahují semínka, které budeme potřebovat. Nechte 10 – 20 takových semen nasát vodou a poté je uvařte. Bokem uvařte i několik semen z indického angreštu. Poté semena společně rozmixujte a směs přepasírujte přes síto, aby vám vzniklo vlasové tonikum. To pak můžete použít při mytí jako kondicionér. Nejenže navrátí vašim vlasům ztracený lesk a sílu, ale pomůže vám zbavit se také šedivých pramenů.

Sezam

Sezamová semínka jsou skvělým doplňkem na pečivu, ale pomohou vám zbavit se i šedin ve vašich vlasech. Semínka rozmačkejte v hmoždíři a přidejte k nim několik kapek mandlového oleje, tak abys vznikla tuhá pasta. Tuto pastu poté naneste na vlasy, nechte působit 20 – 25 minut a poté umyjte tak, jak jste zvyklí. Zařaďte také sezamová semínka do vaší každodenní stravy a těšte se na pevné, lesklé a krásné vlasy.

Pískavice řecké seno

Možná jste o této bylině ještě neslyšeli, ale do všeobecného povědomí proniká teprve poslední dobou. Jedná se totiž o novinku mezi léčivými rostlinami. Je to bylina, která má silné léčivé účinky a dokáže si poradit i s šedivějícími vlasy. Podobně jako u sezamu můžete si i ze semínek této rostlinky vytvořit léčivý balzám, který budete aplikovat přímo na vlasy. Anebo vyzkoušejte pravidelnou konzumaci výhonků ze semínek. Již po pár dnech zaznamenáte zlepšení.

Pokud budete dodržovat zdravý životní styl, určitě vám některý z těchto přípravků od šedin pomůže. Na šediny pomáhají i bramborové slupky. O tom jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008