Bylinný extrakt z černého bezu a další domácí tipy, jak se zbavit horečky a nachlazení

 Zdraví 
09. dubna 2020 13:50 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Při nachlazení zvyšte příjem tekutin  Depositphotos
Po celém světě se momentálně šíří nemoc COVID-19, z níž mají lidé strach. Projevuje se horečkou, suchým kašlem, bolestí v krku, únavou, bolestí svalů a kloubů. Zatím na ni není lék, ten však nenajdete ani na běžné nachlazení. Můžete se však pokusit alespoň o zmírnění příznaků onemocnění.

Horečky obvykle trvají zhruba sedm dní, což je docela dlouhá doba vzhledem k tomu, že vám bude celou dobu dost špatně. Často je doprovází bolest v krku a kašel, což není nic příjemného. Pozitivní je, že existuje několik způsobů, jak s příznaky nachlazení dobře bojovat.

Bylinný extrakt z černého bezu

Pokud budete mít možnost, pořiďte si extrakt z černého bezu. Bezinky totiž mají antimikrobiální a antivirové vlastnosti, které utlumují růst infekčních virů. Bude se vám perfektně hodit na nachlazení a pomůže vám zkrátit dobu vaší nemoci.

Ledové zábaly

Horečku můžete srážet s pomocí ochlazování některých částí těla. Namočte si hadřík do studené vody a dejte si ho na čelo nebo si s ním obalte zápěstí. Pomůže vám to na nějakou chvíli snížit horečku. Musíte však tento proces opakovat častěji než jednou denně.

Rozhodně byste se neměli sprchovat ledovou vodou, bylo by to pro boj s horečkami kontraproduktivní. Studená voda vám způsobí otřesy a horečka vám může následně vystoupat ještě více.

Zvýšený příjem tekutin

Horečka může způsobit dehydrataci a váš organismus bude méně schopný bojovat s viry. Příjem dostatečného množství tekutin při nachlazení je velmi důležitý. Kromě vody několikrát denně pijte i čaj. Horké nápoje vám poskytnou dočasnou úlevu od bolesti v krku, rýmy a zimnice.

Vitamin C

Během nachlazení konzumujte zvýšené množství vitaminu C, který posiluje imunitu. Díky tomu si můžete průběh nemoci zkrátit. Najdete ho v citrusových plodech a listové zelenině, anebo můžete sáhnout po doplňcích stravy s obsahem vitaminu C. Během nachlazení byste měli denně přijmout zhruba dvě stě miligramů.

Odpočinek

Organismus, který je napadený viry, potřebuje hlavně dostatek odpočinku. Neměli byste vyvíjet žádnou fyzickou aktivitu. Neuklízejte, nevařte a nepracujte. A to ani v případě, když nemáte příliš vysoké teploty. Pokud je to možné, spěte nejen v noci, ale i během dne. Díky spánku váš organismus regeneruje a bude pro něj snadnější bojovat s nemocí.

Paracetamol

Snížit vysoké horečky můžete s léky, které obsahují paracetamol. Jde o účinnou látku, která tlumí bolesti, takže se díky ní budete cítit nějakou chvíli lépe. Přečtěte si o tom, co dělat, když někdo z vaší domácnosti onemocní koronavirem.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve