Vráskám se nevyhne nikdo. Zpomalit jejich vývoj ale můžete stimulační masáží

 Krása 
26. května 2020 08:37 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Masáž je jednoduchá cesta, jak zpomalit tvorbu vrásek  Depositphotos
Vrásky se dříve či později objeví. Je to nevyhnutelné. Existují však metody, které dokáží příchod nevzhledných rýh na pokožce zbrzdit. A nebude vás to stát ani korunu. Stačí vám vaše vlastní ruce a patnáct minut volného času. Začněte se stimulační masáží ještě dnes.

Ze všech stran na nás doléhají reklamy s drahými výrobky, které slibují snadné a rychlé vyhlazení vrásek. Jde většinou o prostředky bez účinku s chemickými látkami. Přírodní alternativa se přitom skrývá mezi prsty. A to doslova. Díky preventivním masážím se výskyt vrásek zpomalí.

Proč vrásky vznikají?

Vrásky jsou nedílnou součástí stárnutí pokožky. Kůže se se zvyšujícím věkem stává slabší a méně elastickou, protože jí ubývá kolagen. To má za příčinu sníženou ochranu proti poškozování pohybem svalstva na obličeji.

Kromě přirozeného procesu opotřebování ničí pokožku především nedostatečné krytí proti ultrafialovému záření. Dále proces tvorby vrásek urychluje kouření cigaret, nedostatečný pitný režim a málo vitaminu B. Snažte se omezit výše zmíněné neduhy a pravidelně masírovat celý obličej.

Masáž tváří, čela a spánků

K masáži použijte obě ruce. Na každé spojte ukazováček a prostředníček. Přiložte bříška prstů na pokožku. Začněte prsty kroužit. Příliš netlačte, ideální je jemný tlak a pomalé pohyby. Pravá ruka masíruje pravou tvář a levá zase tu levou.

Postupně přesouvejte prsty po celé ploše až k lícním kostem. Na místech, kde již vrásky jsou, kružte prsty déle. Přemístěte se k čelu. Začněte od spánků a pohyb zakončete na čele. Těmto částem věnujte zhruba pět minut.

Masáž v oblasti očí

Připravte si bříška malíčků a položte je do oblasti kruhů pod očima. Tentokrát nebudete kroužit. Sklopte víčka. Postupným krátkým houpavým pohybem se přesouvejte po celé spodní části očí. Příliš netlačte, aby nedošlo k podráždění oční bulvy. Následně pokračujte pod obočím. Masírujte dalších pět minut.

Masáž celého obličeje

Poslední část masáže věnujte celému obličeji. Zapojte do ní všechny prsty kromě palců. Vytvořte si mezi nimi zhruba centimetrové rozestupy. Napodobte tvar hrábí. Přiložte prsty do středu obličeje a táhlými pohyby suňte konečky až na okraj.

Není potřeba pohybovat rukou vodorovně. Využívejte všechny možné úhly. Této činnosti věnujte posledních pět minut. Nakonec pokožku nechte odpočinout. Masáž opakujte každý den. Přečtěte si, jak se zbavit vzniklých vrásek nenápadně a bez jehel.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47