Podle čeho můžete poznat, že si vás partner nezaslouží

 Vztahy 
31. května 2020 12:00 / Blanka Štiková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Špatný vztah vám může přinést nejen slzy, ale i ztrátu sebevědomí Pixabay
Vztahy jsou složité a ne vždy lze vyčíst, jak to s vámi váš partner myslí a zda opětuje vaše city. Jsou však určité znaky, které vašeho partnera prozradí v tom, že si s vašimi city zahrává a že si vás zkrátka nezaslouží. Které to jsou?

Než být s někým, kdo vás není hoden a kdo vám ubližuje, je lepší být sama. Být totiž s někým, kdo vás neocení a s kým nejste šťastná, vám může přinést nejen slzy, ale také ztrátu vašeho sebevědomí. Samozřejmě jde vždy také o váš drahocenný čas, který je vždy lepší využít na budování vztahu, který má šanci na to, že vydrží, než budovat něco, co vám nepřinese šťastný konec. A jak poznat, že si vás ten druhý neváží a že jeho city nejsou tak silné jako ty vaše?

Lhaní

Jedním z podstatných znamení, že si váš partner neváží vašich citů, je lhaní. Lži mohou začít nevinně, ale postupem času vám pak může vás partner lhát úplně ve všem. Ve vztahu je důvěra naprosto klíčová. Pokud nemůžete vašemu partnerovi důvěřovat, tak jak se na něj pak můžete spolehnout, když ho budete skutečně potřebovat? Partnerství je o důvěře a ne o lžích.

Nevěra

Pokud vám váš partner lže, změnil své chování, už se vám tolik nevěnuje a netráví s vámi tolik času jako dříve, tak může být na dohled také nevěra. Nevěrou váš partner v podstatě přetrhá vše, co jste společně budovali. Navíc vám tím dá najevo, že si neváží vašich citů a vás samotné. Považte sama, zda byste partnerovi dala šanci, když byste se dozvěděla, že vás podvedl s někým jiným. Nevěru neomluví nic a navíc nevěra úplně zničí důvěru a bez ní vztah nelze udržet.

Špatné chování

Jestliže vás váš partner uráží anebo je na vás často ošklivý, ukazuje jen svůj špatný charakter. Jste si jistá, že s takovým člověkem chcete zestárnout? Ten, který vás bude milovat, vás bude respektovat a vážit si vás. Vztah má být hezký a ne takový, že se cítíte špatně. Nedopusťte, abyste ztratila veškeré své sebevědomí kvůli někomu, kdo si vás nezaslouží.

Využívání

Pokud na vás váš partner jen profituje a na vaše dobro vůbec nehledí, pak není asi ideální partií pro vás. Projevuje se to například tím, že u vás bydlí a nijak vám nepomáhá v domácnosti, nic pro vás nedělá či dokonce chce, abyste vše platila jen vy a on nic. Jinými slovy jen bere a na oplátku nic nedává. K čemu vám bude někdo, pro koho se můžete přetrhnout a on pro vás nic nedělá.

Nespolehlivost

Pokud máte vztah s někým, na koho se nemůžete spolehnout a vždy, když něco potřebujete, tak nemá čas nebo ho to nezajímá, pak je možná na místě zvážit, zda by váš partner měl vůbec zajímat vás. Vztah má sloužit k tomu, aby se na sebe dva mohli ve všem spolehnout. A tím spíše, když je dnešní svět plný technologií a každý je takzvaně ,,na drátě“ kdykoli.

Nezájem

Každý člověk se někomu potřebuje svěřit a když máte partnera, tak komu jinému byste měla říct své nové zážitky z práce nebo své pocity. Pokud vás ale partner nechce poslouchat a nezajímá ho, co mu chcete říct, a naopak chce mluvit jen o svých prožitcích, asi byste měla uvážit, zda on stojí za vaše úsilí. Nechcete být přeci celý život až na posledním místě.

Sobeckost

Každý tak nějak myslí hlavně na sebe, ale důležité je přijmout fakt, že pokud máte partnera, měli byste sobeckost odhodit a myslet rovněž na pocity toho druhého. Zkrátka už nejste sami, a tak byste měli vše řešit spolu a dělat rozhodnutí spolu. Sobecké sklony do vztahu určitě nepatří, ale to samozřejmě neznamená, že budete koukat jen na dobro toho druhého a na sebe zapomínat, tím byste si rovněž uškodili. Takže pokud váš milý myslí stále jen na sebe a na své blaho, možná nebude tím pravým.

Neplánuje budoucnost

Když se ho zeptáte, jak vás dva vidí v budoucnu, tak nic neříká, anebo vám řekne, že neví? Samozřejmě vám nikdo s jistotou nemůže říct, že spolu zestárnete, ale minimálně by váš partner měl ve spojitosti s budoucností mluvit o vás jako „my“ a neměl by vždy říkat jen „já“. Dále čtěte: Osvědčené způsoby, jak zvýšit sexuální touhu aneb pár triků místo viagry.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008