Med má zázračné zdravotní účinky. Zabírá na popáleniny, záněty i žaludeční nevolnosti

 Zdraví 
03. června 2020 08:16 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Med má výtečnou chuť Depositphotos
Med je nenahraditelná potravina. Působí jako přírodní antibiotikum a skvěle chutná. Rozhodně se vyplatí ho doma mít. Má protizánětlivé účinky a pomůže vám při léčbě nachlazení. Čím vám ještě prospěje?

Med má skvělé zdravotní účinky. Ideálně si pořiďte stoprocentní přímo od nějakého včelaře. V běžných obchodech většinou najdete ředěné medy. V současné době včelaři med stáčí. Když si ho pořídíte teď, bude čerstvý. Prospěje vašemu zdraví a ještě si výtečně pochutnáte.

Žaludeční nevolnosti

Žaludeční potíže potrápí jednou za čas každého. Jednoduše sníte nějaké jídlo, které vám příliš nesedne. Máte během toho pocit, že váš žaludek je těžký a nafouklý. Dejte si dvě čajové lžičky medu a nic po nich nejezte. Pokud to nezabere a budete mít bolesti i další den, sněžte tři lžičky medu ráno na lačno.

Odřeniny a popáleniny

Někdy se stane menší nehoda. V domácnosti se můžete o něco odřít. Výjimkou není ani popálení, což se občas děje při smažení. První pomoc vám poskytne med. Nanesete si ho na postižené místo a zaděláte gázou. Med má hojivé účinky, vaši pokožku okamžitě zklidní a rána se vám rychleji zahojí.

Stres

Stres je prevít. Často ho není možné ovlivnit, i kdybychom chtěli. Možná budete mít důležitý výstup v práci či ve škole. Celkově toho na vás padá moc a následkem toho pociťujete velký stres. Trochu se vám uleví, když budete pravidelně konzumovat med. Připravte si sklenici vlažné vody, vymačkejte do ní trochu citronové šťávy a přidejte dvě čajové lžíce medu. Tento nápoj vypijte ráno na lačno a večer těsně před spaním.

Zácpa

Zácpa se může vytvořit při konzumaci určitých jídel a nedostatku pohybu. Zácpa je velmi nepříjemná, tlačí vás střeva a občas můžete mít pocit, že vám za chvíli prasknou. To se samozřejmě nestane, ale je potřeba stolici trochu rozpohybovat. Snězte dvě čajové lžičky medu ráno na lačno a k tomu si dejte minimálně deset dřepů. 

Potíže se spánkem

Trpíte nespavostí? Lehnete si do postele, ale další dvě hodiny se pouze převalujete ze strany na stranu? Nesahejte hned po prášcích na spaní, ale vyzkoušejte med a mléko. Do hrnku s teplým mlékem přijdete dvě čajové lžičky medu. Po této medicíně by se vám mělo usínat trochu lépe.

Med pomůže i s akné a jizvičkami

Med je skvělým pomocníkem například u poranění kůže - zlepšuje a urychluje hojení a zamezuje vzniku zánětu v ráně. Lze je aplikovat i na otoky či jizvy. Pomáhá i jako prevence vrásek. Pokožku totiž krásně hydratuje a vyživuje. Sáhnout po něm mohou i lidé s problematickou či přecitlivělou pokožkou. A pokud si chcete dopřát masku, která pomůže i v boji proti akné, vsaďte na kombinaci medu a kurkumy. Dále čtěte: Trápí vás bolest zad? Uvolněte ji s pomocí několika cviků.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve