Kozí mléko je velmi užitečné i v péči o pleť

 Krása 
16. dubna 2021 17:06 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Z kozího mléka se vyrábí celá řada kosmetických produktů Depositphotos
V kosmetickém světě si pro mnohé překvapivě kozí mléko vysloužilo respekt jako špičková složka používaná v čisticích, zvlhčovacích a sérových prostředcích, nemluvě o mnoha zdravotních výhodách. Jak ho tedy používat?

Kozí mléko si rozhodně v péči o pleť zaslouží velkou pozornost, i když zrovna třeba ve své kuchyni kozí mlého nepoužíváte. Takže co všechno kozí mléko vlastně umí?

Co znamená kozí mléko v kosmetice

Pokud jde o péči o pleť, kosmetická dermatoložka Michele Green říká, že kozí mléko je považováno za přírodní složku, která působí jako jemný exfoliátor a intenzivní hydratační krém.

Výhody kozího mléka pro pokožku

Kozí mléko je skvělé pro citlivou pokožku. Podle Michele Green mají kozí mléko a lidská pokožka stejné pH. Z tohoto důvodu je kozí mléko neuvěřitelně výživné, a to i pro nejcitlivější pokožku. "Produkty péče o pleť obsahující kozí mléko jako přísadu nenarušují přirozený mikrobiom pokožky u těch, kdo mají zvýšenou citlivost," vysvětluje Green.

I když je kozí mléko velmi jemné, je stále neuvěřitelně silné, a to díky své bohaté kombinaci vitaminů, tuků a probiotik, které mohou být prospěšné pro všechny typy pleti.

Kozí mléko také pomáhá redukovat zarudnutí a podráždění. Díky svému bohatému složení mastných kyselin je kozí mléko pro pleť velmi uklidňující. "Tyto mastné kyseliny (kaprinová, kaprylová, kapronová) mohou mít antibakteriální, protiplísňové a protizánětlivé vlastnosti," dodává Green.

Kozí mléko je také účinné zvlhčovadlo. Pokud jde o výrobky pro péči o pleť, kozí mléko je podle Green zvlhčovadlo, což znamená, že čerpá vlhkost z prostředí a pomáhá pokožce ji udržet. A v neposlední řadě obsahuje vysokou koncentraci kyseliny mléčné. Green říká, že jednou z klíčových schopností kozího mléka v péči o pleť je skutečnost, že je nabité kyselinou mléčnou, jemnou alfa-hydroxykyselinou, která pomáhá zbavit pleť odumřelých buněk. Pokožka je pak hladší a rozzářenější. "Exfoliativní vlastnosti kozího mléka pomáhají udržovat pokožku zdravou, osvěženou a obnovenou odstraněním vrchní vrstvy odumřelé kůže a odstraněním nečistot, které jsou pod ní," vysvětluje Green.

Jak kosmetiku z kozího mléka používat

Pokud chcete začlenit kozí mléko do své rutiny péče o pleť, poohlédněte se především po čisticích produktech, zvlhčovačích a sérech, které tuto složku obsahují.

Kromé sér a čisticích produktů seženete také denní i noční hydratační krémy. Porozhlédnout se po nich ale budete muset u prodejců, kteří nabízí i jiné než jen běžné komerční kosmetické značky. Dále čtěte: Průvodce séry. Která používat a hlavně kdy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008