Plavky vybírejte podle typu postavy. Poradíme, jaké padnou právě vám

 Móda 
14. května 2021 13:24 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výběr plavek je snadný, stačí se řídit několika radami Depositphotos
Výběr plavek se může zdát často nekonečný, a to zejména tehdy, když vlastně nevíme, jaký střih bude lichotit naší postavě. Proto přinášíme jednoduchý a osvědčený návod, který vám pomůže s jejich výběrem.

Ženy si v obchodech často zkouší velké množství plavek různých střihů s nadějí, že jedny budou ty pravé. Není to však potřeba, naopak je to zbytečná ztráta času i energie. Tím správným vodítkem je typ vaší postavy.

Ve většině případů rozlišujeme postavu ženy do čtyř základních typů, a to postava typu hrušky, jablka, přesýpacích hodin nebo chlapecká (jinak také obdélníková či hranatá postava). Ukážeme vám, jak určit typ postavy i to, jaký střih plavek podtrhne právě vaše křivky.

Plavky pro jablíčka

Postava typu jablka je charakteristická pro ženy, které přibírají nejvíce v oblasti břicha, boků a pasu. Jelikož je pas téměř neznatelný, splývá s hrudníkem, je potřeba ho plavkami opticky zeštíhlit. Volte proto ideálně jednodílné plavky, které mají barevné geometrické vzory. Jedná se například o černobílé plavky, kdy černé části na boku a bílý prostředek vymodelují pas. Také plavky s pruhy jsou skvělou volbou.

Plavky pro hrušky

Oproti tomu pokud máte úzký štíhlý trup, malé bříško, ale boky, zadek a stehna širší, tak jste postava typu hrušky. Plavky musíte vybrat tak, aby zamaskovaly nepoměr mezi úzkým trupem a širokými boky. Vybírejte proto plavky, které mají barevný světlý vršek a tmavý spodek, to z toho důvodu, že světlá opticky zvětšuje a tmavá zeštíhluje. Navíc, pokud chcete vyzdvihnout malé poprsí, sáhněte po plavkách s vycpávkami.

Plavky pro přesýpací hodiny

Jestliže máte bujný dekolt, uzounký pas a širší boky, tak jste postavou typu přesýpacích hodin. Tato postava je považována za symbol krásy a vyznačuje se jí například Jennifer Lopez. Můžete sáhnout v podstatě po všech plavkách, které se vám budou líbit. Pokud nemáte zrovna dlouhé nohy a chcete postavu opticky prodloužit, pořiďte si hodně vykrojené kalhotky.

Plavky pro chlapeckou postavu

Posledním základním typem postavy je chlapecká, jinak také atletická či obdélníková postava. Vyznačuje se tím, že ramena, pas i boky mají podobnou šířku. Ženy s touto postavou tedy řeší ten problém, aby zdůraznily křivky, tedy poprsí i boky, a poté aby zúžily pas. V obchodě se proto podívejte po bikinách, které mají vyztužený push-up horní díl a bokový nebo vykrojený spodní díl. Dále čtěte: Džíny podle typu postavy. Zjistěte, jaké budou slušet právě vám

Témata: plavky, bikiny, postava, móda, styl
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47