Tejpováním můžete miminkům ulevit nejen od kojenecké koliky

 Děti 
18. září 2017 08:15 / Kateřina Kofroňová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Pomocí kineziologického tejpování můžete děťátku ulevit od bolestí bříška. Shutterstock/Pinterest
Má vaše děťátko často problémy s „prdíky“ a vy už nevíte, čím byste mu ulevili? Zkuste tejpování! Ani u velmi malých dětí není tato metoda na škodu, ba naopak, patří mezi ty nejefektivnější.

Příznaky kojenecké koliky

Bolesti bříška trápí nejedno miminko, které kvůli nim propláče dny i noci. Pláč nejde nijak utišit, miminko křičí, kroutí se, kope a přitahuje nožičky k bříšku. Bříško má napjaté, zatíná pěstičky a v obličeji je celé rudé. Jestli toto znáte a už nevíte, jak byste miminku pomohli, tejpování jistě stojí za zkoušku.

Co jsou tejpovací pásky?

Jedná se o elastické bavlněné pásky různých barev, které propouští vzduch i vlhkost a jsou svou váhou a tloušťkou srovnatelné s lidskou kůží. Na těle drží pomocí hypoalergenního akrylátového lepidla, přičemž nezpůsobují žádné nepříjemné pocity, neomezují v pohybu a lze je nosit poměrně dlouhou dobu – až sedm dní vkuse. I kvůli tomu, že se nesmyjí sprchováním a omýváním, jsou vhodné právě i pro malé děti.

Tejpování malých dětí

Používání tejpovacích pásek u miminek se nemusíte vůbec bát. Existují totiž speciální pásky, které jsou vhodné na citlivou pokožku, tedy i na tu dětskou. Vždy se však předem domluvte s lékařem děťátka, zda-li je tato metoda právě pro něj vhodná. Pokud ano, určitě vám doporučí vhodného terapeuta, který vás do metody tejpování zasvětí.

Jak pomoci od koliky pomocí tejpy?

Aplikace kineziologické tepjovací pásky, kterou provádějí vyškolení terapeuté je velmi účinným prostředkem léčby kojenecké koliky. Velkou výhodou je, že děti nemusí užívat žádné medikamenty, páska je hypoalergenní a nevyvolává alergické reakce. Působí jako podpora střevní peristaltiky a lepšího odcházení plynů. Pro úlevu od koliky se páska nejčastěji aplikuje ve směru pohybu střevní pasáže a nalepená vydrží zhruba týden. Poté se sundá a její aplikace se znovu opakuje dle potřeby.

Na jaké neduhy lze tejpování ještě použít?

Tejpování však dokáže dítěti ulevit nejen od „prdíků“, ale i od dalších nepříjemností či chorob, jako jsou například:

  • pupeční kýla
  • různé otoky
  • vrozené vývojové vady dolních končetin
  • ploché nohy
  • špatné držení těla
  • přetížení šíjového svalu
  • různé neurologické vady
  • obrna lícního nervu (funguje jako doprovodná terapie)
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008