Chystáte se na první návštěvu miminka? Vytvořte tento úžasný plenkový dort

 Děti 
02. května 2018 10:40 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
12 fotografií v galerii
Přinést dárek do porodnice už nemusí být oříšek Pinterest
Vaše blízká kamarádka, sestra nebo příbuzná porodila a vy se ji chystáte navštívit? Tak to nejspíš přemýšlíte nad tím, čím jí udělat radost. Pokud vůbec nemáte tušení, nejlepší volbou je praktický dárek, který nemůže nikoho urazit. Tím je právě plenkový dort, který se stal v poslední době velkým hitem. Velké plus je, že si ho můžete vyrobit sami.

Nejhorší, co se vám může při návštěvě maminky a novorozeného miminka stát je, že darujete něco, co se mamince nebude líbit, nebo naopak darujete něco, co je sice krásné, ale už to darovaly dva páry před vámi. Jak se vyhnout tomu, aby byl váš dárek nevkusný, kýčovitý nebo vyloženě nechtěný? Rozhodně darováním praktického dárku.

Jednopatrový nebo třípatrový

Třípatrový dort může sice působit tak trochu jako kýč, ale zato působí velmi honosně a i přesto, že jej nemusí tvořit nic jiného než obyčejné plenky, vypadá jako dárek s velkým „D“. Zkrátka ne nadarmo se říká, že dárek dělá dárkem i to, jak je zabalen.

Jak na to: Na třípatrový dort budete potřebovat tři kartonové korpusy o třech velikostech od největšího po nejmenší. Klidně dejte dvě vrstvy kartonu na sebe, aby se výsledný dort nijak nekrabatěl a nemuchlal. Kartonové korpusy poté obalte do barevného balícího papíru, který vyberte dle svého vkusu a také dle věcí, které chcete k plenkám do dortu přibalit. Jak dlouho by měly děti nosit plenky se dočtete zde.

Na jednorázových plenkách nešetřete. Pokud nemáte vůbec žádný nápad, budou tvořit hlavní část vašeho daru. Nekupujte však plenky velikosti 1, neboli plenky pro novorozence. Většina maminek má již tuto velikost dopředu nakoupenou, aby měly děťátko do čeho přebalovat, až se vrátí z porodnice. Dítě zpočátku velmi rychle přibírá na váze a může se stát, že na vaše plenky ani nedojde, protože z nich dítě jednoduše vyroste. Kupte proto raději velikost 2.

Jak na to: Připravte si kartonové korpusy a vyskládejte na ně plenky hezky do kruhu. Můžete to udělat jen tak, nebo je ještě předtím stočit do ruličky a každou zvlášť převázat mašlí. Bude to vypadat krásně a navíc vám budou plenky lépe držet při výrobě dortu. Takto plenky naskládejte na každý korpus zvlášť a odložte stranou.

Přidejte i látkové

Pokud chcete udělat novopečené mamince ještě větší radost, přibalte do dortu i látkové plenky. Na výběr máte jak bílé, žluté či béžové neutrální, tak i jednobarevné modré či růžové, ale i spoustu dalších barev.

Jak na to: Plenku jednoduše stočte do roličky a vměstnejte ji mezi plenky jednorázové, nebo ji položte složenou do kolečka na korpus a jednorázové plenky položte na ni. Můžete také jedno patro celé obalit do látkové plenky. Plenek můžete do dortu vložit libovolný počet.

Plyšák či dřevěná hračka

Máte-li nápad, nebo víte, co si maminka pro své děťátko vždycky přála za hračku, položte ji na vrcholek dortu. Stejně tak můžete do dortu zakomponovat leporelo, dudlíčky, kojenecké lahvičky, nebo set oblečení či botičky. Zkrátka cokoliv, co se vám zdá jako dobrý nápad.

Celofán a mašle

Vaše finální dílo poté obalte do celofánu, nahoře stáhněte a svažte mašlemi. Aby vše lépe drželo pohromadě, ovažte mašlí každé patro a stáhněte nebo obalte celofánem každé patro zvlášť, aby se plenky nerozjížděly a v dortu se vám nerozsypaly, a slepte či jinak připevněte k sobě. Záleží na vás.

Střed s roličky od kuchyňských utěrek

Pokud nemáte celofán rádi, pomozte si rolí od kuchyňských utěrek. Vložte ji doprostřed korpusu a okolo ní skládejte stočené jednorázové plenky. Případně můžete slepit dohromady i dvě roličky, abyste měli možnost udělat dort vyšší. Pak už jen plenky svažte mašlí a dort bude držet i bez celofánu. Pro inspiraci i návod se podívejte do naší galerie.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47