Majonéza je dobrá nejen v kuchyni, ale i na vlasy

 Krása 
04. září 2017 15:23 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Majonéza vrací přeschlým vlasům lesk a život. Internet
Barvíte si vlasy? Dopomoci si chemií tam, kde příroda nenadělila atraktivní odstín, patří k běžnému zkrášlování, které se ale podepíše na kvalitě kadeří. Ty jsou křehké, roztřepené a vysušené. Jak lze škody napravit?

Domácími triky na krásu si pomáhali už naši předci. Věděli, že přírodní ingredience mají tu nejlepší sílu a byla by škoda jich nevyužít. I dnes tato zásada stále platí a nejedna žena loví v ledničce, co by mohlo pomoci.

Jak víme, majonéza je vyrobené z oleje a vajíček, resp. jejich žloutků. Olej je na vlasy vhodný z důvodu, že svým vysokým obsahem tuků umí zocelit a vyhladit jejich povrch. Dodává vláhu i lesk, přičemž ten olivový je nejpopulárnější. Žloutek z vajíčka se v kosmetice nazývá balzámem, a to taky pro svoje bohaté složení. Množství vitamínů a tuků mu zajišťuje, že se hodí nejen na vlasy, ale i na pleť a účinně bojuje proti vysušení.

Recept jak použít majonézu na vlasy jako masku

Léčba majonézou je nejlevnější zázrak, který můžete svým vlasům poskytnout, protože na co utrácet za zbytečně drahé produkty, když se stačí podívat do spíže. 

1. Kupte majonézu v potravinách. Nezáleží na značce ani na tom, jaký má obsahu tuku, protože bude použita ve vlasech a ne ve vašem těle.

2. Připravte si vlasy pomocí teplé vody, aby byly hezky vlhké.

3. Lžičkou nabíráte majonézu z mísy a potírejte si s ní vlasy jako byste používali kondicionér. Množství majonézy, které budete používat, záleží na délce a hustotě vašich vlasů.

4. Nakonec si z vlasů udělejte zábal a přehoďte přes ně fólii, igelitový sáček nebo koupací čepici, aby se drželo teplo uvnitř, protože teplo otevírá póry a umožňuje léčbě proniknout až ke kořínkům, čímž lépe pracuje.

5. Minimální doba léčby je 20 minut, ale záleží na tom, jak jsou vlasy poškozené, když jsou poškozené tak může být ještě prodloužena doba zábalu i na hodinu nebo celou noc.

6. Umytí vlasů se doporučuje se ve sprše za použití zředěného šamponu. Pravděpodobně budete muset umýt vlasy několikrát, než se dostane všechna majonéza z vlasů pryč. Ujistěte se, že používáte šampon pro jemné vlasy, po kterém se vám vlasy necuchají.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008