Je lepší tělové mléko nebo tělový krém? Záleží na typu pokožky

 Krása 
15. září 2017 08:41 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Víte, kdy je lepší sáhnout po tělovém mléku a kdy po tělovém krému? Shutterstock
Tělové mléko a tělový krém rozhodně není to samé. Každé ženě bude vyhovovat něco jiného. Různé typy pokožky totiž vyžadují jinou péči, někomu pasuje krém hutnější a mastnější, jinému zase jemná textura, která se rychle vstřebává.

O pokožku je třeba se starat zejména podle jejího aktuálního stavu a toho, co jí momentálně chybí. Pokud je suchá, je důležité ji promastit a vyživit, pokud je mastná, je třeba ji hydratovat.

Při pravidelné péči o pokožku byste měli vědět, jaký krém je pro tu vaši nejvhodnější.

Suchá pokožka potřebuje výživu

Pokud se v pokožce naruší mazotvorba, je méně odolná vůči vnějším vlivům, vysouší se a tvoří se na ní šupinky, což vyvolává pocit napětí. Suchá pleť vyžaduje zvýšenou péči, je proto třeba ji promašťovat, a dostatečně hydratovat. Na suchou pokožku je ideální vyživující tělové mléko. Může obsahovat například jojobový olej, který má antioxidační účinky, pokožku vyživuje, uzamyká v ní vlhkost, pomáhá uklidnit a působí hojivě. Tělové mléko je jemné a skvěle se vstřebává, nezanechává pocit mastnoty, jen hebkou a ošetřenou pokožku.

Pokud je kůže velmi suchá, citlivá a náchylná k alergiím, nejvhodnější pomocí je pro ni vyživující tělový krém s vysokým podílem přírodní vazelíny, která pleť hydratuje a promašťuje. Krém v pokožce uzamkne potřebnou vlhkost, dodává pružnost, pevnost a chrání ji před poškozením vnějšími vlivy. Zanechá ji jemnou a přirozeně vláčnou.

Měsíček lékařský hojí a zklidňuje

Pokud je pokožka často namáhána, rychle se podráždí. Výborným pomocníkem je v tomto případě tělové mléko, které obsahuje vitamin E a je obohaceno o výtažek z měsíčku lékařského. Měsíček pomáhá kůži zklidnit a rychleji regenerovat. Má protizánětlivé účinky a hojí drobné ranky.

Olivový olej dokonale hydratuje

Pečovat o své tělo se pro většinu žen, ale i mužů, stalo přirozeným rituálem. Pokožka si zaslouží pravidelnou hydrataci a speciálně bychom na to měli myslet po sprše nebo koupání. Teplá voda ji vysušuje a zbavuje důležitých lipidů, rovněž jí nepomáhá ani používání mýdla. Natřít se tělovým mlékem či krémem hned po koupání by proto mělo být samozřejmostí.

Po koupeli můžete vyzkoušet například tělové mléko s olivovým olejem - má antioxidační účinky, je zdrojem vitaminů A a E. Chrání pokožku před vysoušením, zaručuje dlouhotrvající hydrataci, hebkost a elasticitu. Mléko se rychle vstřebává a okamžitě pokožce dodává potřebnou dávku hydratace. Pokud však preferujete hutnější texturu, pořiďte si tělový krém s olivovým olejem. Je vhodný pro extrémně vysušenou a unavenou pokožku.

Meruňkový olej jako prevence stárnutí

Pokud vaše pokožka potřebuje zjemnit, jasnou volbou by mělo být tělové mléko vhodné i pro citlivou pokožku. Obsahovat může například meruňkový olej bohatý na důležité vitaminy A a E a vitaminy skupiny B, které díky antioxidačním účinkům působí proti stárnutí, udržují pleť mladou, pevnou, jemnou a hydratovanou. Pokožce dodává zářivý, zdravě vypadající vzhled a krásně ji provoní.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve