Nevzhledné kruhy pod očima lze snadno zamaskovat

 Krása 
26. září 2017 12:34 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kruhy pod očima vytváří unavený dojem. Existuje pár triků, jak se jich zbavit i jak je zamaskovat. Shutterstock
Tmavé kruhy pod očima moc krásy žádné ženě nepřidají. Unaveného a nezdravého vzhledu se ale lze pomocí pár triků snadno zbavit. Je jen důležité vědět, jak na to.

Jaké jsou vlastně příčiny kruhů pod očima? Může za ně propad tkáně pod vnitřním očním koutkem dosahující leckdy až nad střed tváře, kde vznikne jakási hlubší vráska. Mnohdy má pokožka této části obličeje tmavší zbarvení. Často se oba problémy kombinují a nezřídka bývají doplněny nevzhlednými váčky, které vznikají z otoků v oblasti pod očima.

Nejčastěji kruhy pod očima vzniknou kvůli omezení průtoku krve a lymfy v této oblasti. Za vznikem váčků pod očima zpravidla stojí zadržování vody a tuku. Tmavý nádech pokožky mívá na svědomí roztažení cév, které chtějí k očím přivést více krve, a ta skrz extrémně tenkou kůži pod očima namodrale prosvítá. Případně kožní buňky pod očima obsahují vyšší množství pigmentu, tzv. melaninu. Za vznikem kruhů pod očima však mohou stát také nejrůznější onemocnění, například poruchy cévního nebo mízního systému, anémie, hormonální poruchy, alergie, onemocnění štítné žlázy, trávicího systému či jater. Náhlý výskyt tohoto kosmetického problému proto není radno podceňovat a při dalších doprovodných obtížích se raději obrátit na lékaře. Varujícím vykřičníkem by mělo být zhoršování se kruhů pod očima i tmavnutí kůže pod spodním víčkem. V těchto případech s návštěvou lékaře rozhodně neotálejte, varují odborníci.

Jak kruhům pod očima předejít

Základem zdravé pleti je dosatek spánku a také vody. Snažte se denně vypít minimálně dva až tři litry čisté vody. Zlepší se tak činnost ledvin i lymfy.

Podle vědců mohou být tmavé kruhy pod očima známkou chudokrevnosti. Zařaďte proto do jídelníčku potraviny, které železo obsahují, například játra, jakékoliv netučné červené maso, žloutky, luštěniny, produkty ze sóji, mořské plody nebo nejrůznější semínka (nejlépe slunečnicová či dýňová).

Jedním z viníků kruhů pod očima bývají také oslabené stěny cévek v této oblasti. K vynikajícím zpevňovačům cév patří rutin, jehož cenným zdrojem je například pohanka.

Jak kruhy pod očima zamaskovat

Pokožka kolem očí je velmi citlivá a je potřeba jí věnovat speciální péči. Základem je kvalitní oční krém nebo gel, který hydratuje citlivé oční okolí a pomáhá potlačit otoky a kruhy.

Na kruhy pod očima provázené i otoky se hodí oční sérum s chladivým efektem. Pak do pokožky kolem očí jemně vklepejte speciální oční krém a chvíli ho nechte působit.

Výborným pomocníkem je korektor. Je ale důležité vybrat správný odstín. Sytě modré až fialové kruhy neutralizuje speciální žlutý či broskvový korektor na kruhy pod očima, hnědé až černé kruhy zase nejlépe zamaskuje oranžový odstín. Korektor naneste nejprve k vnitřnímu koutku oka, kam vrhá nos stín, a rozetřete ho k vnějšímu koutku oka do ztracena. Následuje korektor, který by měl být o stupeň až dva světlejší než vaše pleť. Ve finále na tvář naneste make-up a velice jemně ho vklepejte i pod oči. Dílo završte rozjasňovačem a lehce zafixujte pudrem.

Pokud máte výrazné otoky, tak korektor nikdy nenanášejte přímo na ně, ale jemným vklepáváním konečků prstů ho aplikujte na místo, kam vrhá tmavý stín.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve