Jakou vybrat tvářenku a jak ji správně nanášet

 Krása 
30. září 2017 16:37 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Profesionální vizážisté na ni nedají dopustit, protože vrstva tvářenky dodá obličeji příjemně zdravý nádech. Shutterstock
Tvářenka neboli růž je mocná zkrášlující zbraň a neodmyslitelná součást kosmetické taštičky milionů žen po celém světě.

Tvářenka vaši tvář nejen rozjasní, ale také ji vymodeluje do správného tvaru. Je přesně tu částí make-up, který dokáže prodloužit váš kulatý obličej, zamaskovat vystouplou bradu nebo větší nos. A neznamená to, že si ji musíte aplikovat na něj! Vybrat si svůj správný odstín tvářenky může být obtížné.

Jaký odstín vybrat

Nakupování tvářenky může být hračka, pokud víte, jaký odstín pro svou pleť zvolit. Možná vám  pomůže tento návod:

Světlý typ pleti: Tvářenka by měla mít světlounce růžovou nebo broskvovou barvu. Kdybyste si vybrali tmavší odstín tvářenky, potlačí váš přirozený nádech pleti. A kdybyste sáhli po hnědé, váš obličej by mohl vypadat špinavě.

Tmavší typ pleti: Tvářenka by měla být zlatohnědá, tmavě červená nebo vínová. Kdybyste si nanesli světlejší tvářenku, působilo by to nepřirozeně.

Tip: Čím tmavší pleť máte, tím tmavší odstín tvářenky si vybírejte. 

Jak správně nanášet tvářenku?

Krémové tvářenky lehce vklepejte na jablíčka lícních kostí a rozetřete roztracena. "Je důležité vždy krémovou tvářenku nanášet na krémový základ a nikoliv na zapudrovanou pleť. To by způsobilo sražení a fleky na tváři," radí Barbora Nevická, vizážitska.

Pro aplikaci pudrové tvářenky nejlépe poslouží štětec. Měl by být zhruba poloviční oproti štětci na pudr. Tvářenku jím nanášejte jemnými tahy směrem ven a postupně ji vrstvěte abyste dosáhla jemných přechodů. Pokud to náhodou přeženete s intenzitou barvy, jednoduše ji zkorigujte přepudrováním.

Vytvarujte si obličej

Univerzální nanášení tvářenky, které sluší všem ženám, je na jablíčka lícních kostí. Je to totiž místo, kde se přirozeně červenáme a tak to vypadá velmi přirozeně. Tvářenku začínáme nanášet od bodu, kde se protíná vnější koutek oka s linií nosu, čili zhruba od středu tváře.

Od tohoto bodu ji můžete nanášet šikmo nahoru, k horní linii ucha, tak se váš obličej opticky zúží, což se hodí pro hranaté a kulaté tvary obličejů. Naopak pro štíhlý protáhlý obličej veďte tvářenku od bodu spojení rovně, ke střednímu bodu ucha.

Barevně si můžete zvolit více variant pro aplikaci, nosí se kontrastní, ale i harmonicky působící kombinace. "Máte-li například teple hnědé oči, zkuste zvolit studenější odstín růžové tvářenky. Pokud naopak chcete působit harmonicky, držte se podobné tonality," vysvětluje Barbora Nevická.

Mezi univerzální odstíny patří meruňková či lososová barva, kterou si může dovolit každá žena. Pokud jste unavená a potřebujete rozzářit, volte vždy růžový odstín, který tvář krásně rozzáří.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve