Zbavte se dvojité brady

 Krása 
01. října 2017 07:46 / Marie Popelková
  3
📷
1 fotografie v galerii
Často nemusíte ani bojovat s přebytečnými kily, ale nepozorovaně vám roste podbradek. Shutterstock
Dvojitá brada trápí nejen ženy, ale i muže. Je spjata hlavně s obézními lidmi, avšak podbradek může mít i hubená žena. 

Dvojitá, trojitá nebo nedejbože i vícečetná brada není nic pěkného. Sice si na ni můžete brnkat a nemusíte nosit šálu, ale z estetického hlediska na ni není pěkný pohled. Jak se jí můžete zbavit?

Druhá brada je nahrnutí někdy jen samotné kůže, jindy kůže a tuku v oblasti pod bradou. Je to způsobeno přirozeným stárnutím pokožky, která věkem ztrácí pružnost, začíná povolovat a díky zemské přitažlivosti pak "padá" směrem dolů.

Zacvičte si

Cvik se zakláněním

Nejdříve se pohodlně posaďte, stáhněte břicho, narovnejte záda a držte hlavu zpříma. Poté hlavu zakloňte tak daleko, jak můžete. Nesmíte při tom cítit nepříjemné napětí. Mějte zavřená ústa a vnímejte, jak se pomalu a lehce protahují svaly na krku. V této poloze vydržte pár vteřin a vraťte se do výchozí polohy. Cvik opakujte minimálně třikrát. 

Předsazování brady

Opět se pohodlně posaďte a uvolněte hlavu. Pomalu začněte co nejvíce předsazovat bradu. V této poloze napočítejte do deseti a pak se vraťte do výchozí polohy. Opakujte cvik nejméně desetkrát za sebou, alespoň dvakrát denně.

Záklon dozadu

Zakloňte hlavu zase tak daleko, jak můžete a jak vám to je příjemné. V této poloze začněte střídavě otevírat a zavírat ústa. Cvičte pomalu a soustřeďte se na to, jak se krční svaly neustále napínají a povolují. Opakujte desetkrát denně.
Nespěte na vysokém poštáři – To, v jaké poloze spíme, nemá vliv jen na to, jak moc budeme mít zmačkaný a otlačený obličej. Pokud spíte na vysokém polštáři na zádech a několik hodin máte bradu přitisknutou k hrudníku, tak si kůži pod bradou rolujete dopředu a "roste" vám tam nehezké vole. Pořiďte si nižší polštář a snažte se spát s rovným krkem.

Žvýkejte žvýkačku

Jedním z nejúčinnějších, a přitom nejjednodušším cvičením zaměřeným na oblast druhé brady je obyčejné žvýkání žvýkačky. Mezi žvýkací svaly jsou totiž zahrnuty i ty svaly, které jsou zodpovědné za pevnost vaší kůže pod bradou. Proto nikdy nevyrážejte ven bez žvýkačky a zodpovědně procvičujte. Žvýkačka bez cukru navíc nastartuje váš zažívací systém a pomůže vám ochránit zuby a dásně před zubním kazem.

Ošetření pleti 

I nesprávné nanášení krémů na pleť může stát za vznikem dvojité brady. Nanášíte-li krém neprávně shora dolů, nevědomky tím pomáháte gravitaci a povolujete si kůži na krku. Nejlepší je na bradě a krku nanášet přípravky křížem zdola nahoru, případně krém do pokožky jemně vklepávat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve