Kosmetika z léčivého konopí dokáže zázraky

 Krása 
05. října 2017 06:38 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pro kosmetické účely se využívá zejména olej ze semínek Shutterstock
Problematická pleť trápí mnoho lidí. Výraznou úlevu jim může přinést konopná kosmetika, která obsahuje velmi léčivé složky. Je však třeba správně vybrat.

Konopí má široké využití. Zdaleka neslouží jen pro opojení, ale díky svým jedinečným vlastnostem má uplatnění ve stavebnictví, textilním, potravinářském i kosmetickém průmyslu.   

Složení

Konopí, které se používá v kosmetice, neobsahuje omamné složky a musí splňovat speciální požadavky pro použití v dermatologii nebo kosmetickém průmyslu. Na výrobu konopných krémů a olejů se používají zejména konopná semínka, která obsahují bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny a vitamín E. Rozhodujícím faktorem jsou cannabinoidy a CBD. Právě tato látka dokáže významně tišit bolest, zmírnit artritidu, léčit záněty i plísně. 

Účinky

Kvalitní kosmetika z konopí léčí a zvlhčuje pokožku. Esenciální mastné kyseliny udržují hormonální rovnováhu, brání vysoušení a šupinatění pokožky a také lámání vlasů. Cannabinoidy mají protizánětlivé, analgetické, antibakteriální a další účinky. Posilují tvorbu lipidů v pokožce a tak regenerují kožní buňky.

Jsou účinné i při léčí různé poškození kůže, místa po bodnutí hmyzem a drobná poranění. Oblíbená je zejména při péči o aknózní a ekzematickou pokožku. Ověřené jsou pozitivní účinky při léčbě různých dermatitid, atopického ekzému, lupénky, oparů i lupů ve vlasech. Konopné zdravotní masti mají uklidňující a zvláčňující účinky. 

Pozor na kvalitu

Kosmetické produkty z konopí se obvykle vyznačují vysokou čistotou, snášenlivostí a nulovým výskytem halucinogenních látek. Jsou tak vhodné prakticky pro každého, včetně těhotných žen nebo malých dětí. Na běžném trhu se ale vyskytuje mnoho produktů, které obsahují pouze olej z konopných semen (Cannabis Seed Oil).

Podstatnou složkou masti by ale měl být konopný výtažek (Cannabis Sativa Extract). Veškerá kosmetika je pochopitelně schválena a opakovaně kontrolována, ale léčivé účinky má právě tzv. CBD, tedy cannabinoidy. Proto se vyplatí koupit přípravky, které obsahují Cannabis Sativa Extract, v němž se tyto cannabinoidy a CBD přirozeně vyskytují.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve