Módní zapletené vlasy si nemusejí dopřát jen dlouhovlásky

 Krása 
20. října 2017 08:26 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Zapletené vlasy dokáží změnit celý výraz. Copy mohou být elegantní i ležérní a dají se uplést i z relativně krátkých vlasů. Internet
Zaplétané vlasy jsou už nějakou dobu módním hitem. Navíc rozhodně se nejrůznější copánkové kreace nehodí jen pro dlouhé vlasy, dají se aplikovat i na krátké. S každou délkou vlasů se dá zkrátka pracovat.

Zapletené vlasy dokáží s celkovým vzhledem udělat velké divy.  Obecně platí, že pevně zapletené copy vám dodají na serióznosti, volně spletené a povolené copánky jsou naopak ideální variantou neformálního vzhledu.

Copy pro dlouhé vlasy

S dlouhými vlasy můžete opravdu kouzlit. Je na vás, zda vlasy pouze zapletete, nebo jestli budou copy základem mnohem sofistikovanějších účesů – variant je nekonečně. Skvělou volbou pro dlouhé vlasy jsou pletené "koruny", kdy cop pletete okolo hlavy, do věnce. Trendy je i rybí cop a holandská varianta. Výčes tvořený ať už širokými nebo úzkými copánky vypadá elegantněji. Trendy jsou také volně spletené vlasy.

Francouzský cop

Francouzský cop je nejznámější a nejpopulárnější verze zaplétání vlasů. Jde o velice univerzální účes pro delší nebo dlouhé vlasy. Podle stylingu a dalšího zdobení z něj může být jednoduchý účes do práce nebo do školy, ale také slavnostní účes na ples či dokonce svatební účes. Jak na něj?

Nejprve všechny vlasy sčešte dozadu. Pokračujte tím, že vrchní vrstvu vlasů rozdělíte na tři stejně silné prameny. Vytvořte základ copu: Pravý pramen, který by měl být, stejně jako zbylé dva, poměrně slabý, překřižte přes prostřední. To samé pak proveďte s levým pramenem. To celé znovu opakujte střídavě s levým a s pravým pramenem. Přitom k nim postupně přidávejte další prameny vlasů a postupujte od temene hlavy směrem dolů. Nakonec takto přidáte všechny vlasy. Nakonec už stačí jen doplést klasický cop a ten na konci ukončit gumičkou na vlasy nebo stuhou.

Variací na účesy s francouzských copem je nesčetně. Zkoušejte různé ozdoby, přidejte třeba do zaplétaných pramenů barevné stuhy, nebo jej zkuste začít plést níže na temeni nebo na straně hlavy. Rozhodně experimentujte.

Zapletený vodopád

Vodopád je luxusní a jednoduchý účes. Hodí se pro běžné nošení i pro slavnostní příležitosti. Dá se velice dobře využít i ve složitém účesu, například na svatbu.

Vlasy v přední části hlavy rozdělte do tří stejných pramenů a začněte zaplétat klasický cop okolo hlavy. Při zaplétání ale nechávejte spodní pramen spuštěný a namísto něj do copu vpleťte nový pramen. A k horním pramenům pak přidávejte další vlasy tak jako u francouzského copu. Cop zapleťte okolo celé hlavy a zbývající vlasy pak zajistěte například vlásenkou.

Dobře vypadá, když před zaplétáním konce vlasů jemně zvlníte směrem dovnitř pomocí kulmy. Docílíte tím větší přirozenosti.

Holandský cop

Je to vlastně francouzský cop naruby. I když vypadá složitě, není vůbec těžký. Je specifický tím, že vypadá, jako by byl na hlavě posazený. Může se uplést jeden uprostřed hlavy, dva na obou stranách i kolem hlavy. Vždy záleží na tom, jak si jej dokážete uplést nebo čím si budete chtít ozdobit hlavu.

Pro vytvoření tohoto zapleteného účesu potřebujete vlasy dlouhé alespoň po ramena. Nejdříve si všechny vlasy sčešte dozadu, pak vlasy nad čelem rozdělte do tří stejně silných pramenů. Máte-li zkušenosti s pletením francouzského copu, tak je zapomeňte. V holandské verzi totiž prameny nepokládáte na sebe, ale pod sebe.

Začněte s vnějším levým pramenem, který protáhněte pod prostředním, stejně pak pokračujte na druhé straně s pravým pramenem – opět ho přiložte pod prostřední. A pokračujte v pletení – postupně přidávejte k levému a pravému prameni další vlasy. Dopleťte cop až na krk, pak dopleťte klasicky a zafixujte třeba tenkou stuhou. O zajímavých zaplétaných účesech speciálně pro malé slečny jsme psali zde.

Zaplétané účesy pro krátké vlasy

I pro krátké vlasy existuje spousta trendy zaplétaných účesů. V krátkých vlasech vypadají skvěle i jednotlivé drobné copánky, obvykle pletené těsně u hlavy. Vlasy zapletené na těsno na bocích vás rozzáří. A vlasy můžete zaplést i na temeni hlavy – tahle varianta je nesmírně trendy.

Spojené francouzské copy

Základem je mít hodně vlasů a ne příliš jemné vlasy. Na tento účes stačí, když budete mít mikádo.

Začněte tím, že si vlasy rozdělíte na dvě půlky podle libovolné pěšinky. Může být přesně uprostřed i hodně na straně. Záleží na tom, jak chcete, aby finální úprava vlasů působila,zajímavěji ale účes vypadá, když pěšinku trochu posunete doleva nebo doprava. Na každé straně si upletete menší francouzský cop a pokračujete s pletením až k týlu, kde vlasy dopletete do konce a zajistíte malou gumičkou. To samé na druhé straně. Potom si vezmete k ruce vlásenky a copánky na týlu připevníte tak, aby nekoukaly konečky.

Zapletený pixie cut

S vlasy na ježka se copánky opravdu udělat nedají, ale pokud máte populární střih pixie, který vám už navíc trochu odrůstá, můžete si vytvořit romantický pletený účes poměrně snadno.

Stačí zaplést horní sekci vlasů, čímž dosáhnete něžného účesu, který se hodí na každodenní nošení. Oceníte také to, že vás nebudou obtěžovat padající pramínky do obličeje. Pixie účes lze zaplést ale i jinak, stačí si například zaplst jeden copánek po straně.

Cop z ofiny

 U kratších vlasů lze uplést cop také z ofiny, obzvláště, pokud vám už odrůstá. Dá se uplést jako klasický francouzský cop, neboo můžete vyzkoušet variantu se dvěma prameny.

Cop vám vytvoří elegantní patku, která je navíc velmi praktická - žádné neposedné vlasy se vám nebudou plést do tváře. Navíc cop z ofiny lemující čelo vám krásně zjemní rysy obličeje. 

Objem pro jemné vlasy

Máte jemné a rovné vlasy bez objemu? Pak vám budou vyhovovat pletence vytvořené jen z části vlasů. Objem vám zajistí i pletené koruny a drdoly vytvoření spíše v horní části hlavy. Před zapletením nezapomeňte použít pěnové tužidlo – tím vlasům dodáte objem a sílu a účes se bude lépe tvořit i lépe držet.

Zaplétání vlnitých vlasů

Husté kudrnaté vlasy snadno zkrotíte ve volných pletených účesech. Prameny zaplétejte spíš níž, stejně tak se nebojte zaplétání pramenů různých délek. Pro vlnité vlasy se nejlépe hdí ležérní vzhled. Docílíte ho například copem zapleteným na stranu s několika vykukujícími prameny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve