Česnek, jak ho neznáte. Zkuste z něj něco hodně neobvyklého

 Krása 
27. října 2017 11:03 / Jitka Jahodová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Už naše babičky věděly, že je česnek zázračná bylinka se širokým využitím a opravdu se nemýlily Shutterstock
Pro svůj obsah vysoký minerálů, vitamínů a enzymů je česnek velmi cennou složkou naší potravy. Pokud ho jen trochu snášíte, rozhodně si česnek neodříkejte. Využít ho můžete v dokonce i v péči o pleť ve formě pleťové masky.

Neocenitelnou vlastností česneku je jeho silné antibiotické působení, které má na svědomí látka alicin, která ničí jak viry, tak bakterie. Česnek je proto zcela po právu jedním z nejúčinnějších přírodních antibiotik.

Víte, že česnek můžete použít jinak než v kuchyni? Je to potravina, která je bohatá na živiny, proto si z něj můžete vytvořit i pleťovou masku. Poradíme vám, jak na to.

Česneková maska ​​pro všechny typy pleti

3 stroužky česneku
3 polévkové lžíce medu
3 lžíce bílého jogurtu

Rozetřete česnek a smíchejte s ostatními ingrediencemi.  Pořádně si pleť vyčistěte a následně na ni aplikujte tento česnekový zázrak. Vyhněte se oblasti očí, protože česnekové sloučeniny mohou být dráždivé. Masku naneste i na krk a dekolt a nechte působit 15 až 20 minut. Poté opláchněte studenou vodou a pokožku nakrémujte. Abyste dosáhli pozitivní výsledky, tak masku používejte 2 nebo 3krát týdně. O tom, jak na naše tělo působí pečený česnek, jsme psali zde.

Účinky masky

Česneková maska ​​se dlouhodobě používá na podporu buněčné regenerace kůže. Česnek obsahuje vysoký podíl antioxidantů a zvlhčujících látek, včetně aktivní složky - alicinu.

Alicin má protizánětlivé a antibiotické účinky, které po vstřebání se do pokožky zabraňují projevu alergií a šíření bakterií. Tato složka, spolu s vysokou koncentrací vitamínů a minerálů, poskytuje pokožce ochrannou bariéru proti slunečnímu záření a ostatním nástrahám životního prostředí.

Jeho léčivá a regenerační síla přispívá k eliminaci nedokonalostí, jako jsou skvrny a jizvy na pleti a také snižuje riziko vzniku předčasných vrásek. Jeho antibakteriální účinky zase léčí akné, usnadňují čištění pórů, a tím i odstraňují černé tečky. Co se stane, když dáte česnek na pár minut do úst, si přečtěte v našem dalším článku.

Navíc má exfoliační účinky, které rychle odstraňují odumřelé buňky. Dokonce zmírňuje příznaky dermatitidy, reguluje tvorbu kožního mazu, reguluje pH pokožky, hydratuje suchou pokožku, zmírňuje ekzém a snižuje riziko vzniku rakoviny kůže.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve