Konec ošklivých pupínků. Budete překvapeni, co všechno dokáže přírodní péče

 Krása 
03. listopadu 2017 10:59 / Jitka Jahodová
  7
📷
6 fotografií v galerii
Na nevzhledné akné zkuste přírodní masky Shutterstock
Akné je velice rozšířeným problémem a netýká se pouze mladých lidí. U mírných forem akné zkuste domácí masku. Dokáže totiž doslova zázraky.

Pleťová maska pomůže zrychlit hojení jizev, naši pleť rozjasní, vyčistí póry a zbaví nás černých teček.  A nemusíte utrácet peníze za kosmetické přípravky. Zkuste osvědčené masky, které stoprocentně zabírají.

Medová maska

Už naše babičky věděly, že med je zázračný produkt a dělaly si z něj medovou masku. Co budete potřebovat? Jednu šlehačku, kterou ušleháte. Stačí dvě lžíce. K husté pěně přidejte dvě lžíce medu a důkladně promíchejte. Masku aplikujte na vyčištěný obličej a nechte působit alespoň 25 minut, poté důkladně opláchněte teplou vodou.

Česneková maska

Že má česnek mnohostranné použití, o tom už snad dneska nikdo nepochybuje. Stejně tak zapůsobí česnek na vaši pleť. Jak na to? Rozmačkejte, nebo najemno nastrouhejte česnek, smíchejte s medem a bílým jogurtem a aplikujte na očištěnou pleť. Nechte působit deset až dvacet minut. Důkladně opláchněte teplou vodou. Vše o česnekové masce si přečtete v našem dalším článku.

Okurková maska

Nastrouhejte salátovou okurku a nechte ji pustit šťávu. Tu smíchejte s několika lžícemi bílého jogurtu nebo tvarohu a lžící citronové šťávy. Konzistence by měla být hustší. Naneste na pleť a nechte zaschnout. Maska zbaví pleť přebytečného mazu. I když maska není určená přímo na akné, častou příčinou akné je právě nadměrně mastná pleť.

Heřmánková maska

Nejlepším hojivým přípravkem na uklidnění podrážděné pleti je bezesporu heřmánek. Připravte si sto gramů sušeného heřmánkového květu a zalijte vařící vodou. Vody použijte přiměřeně, aby z květů vznikla jen taková kaše. Celou směs nechte několik minut louhovat. Poté kašičku aplikujte na pleť. Nechte působit dvacet minut a obličej opláchněte teplou vodou.

Maska z droždí

Jednu kostičku droždí rozmělněte vidličkou a zalijte malým množství vlažné vody. Kašičku aplikujte na vyčištěný obličej a nechte patnáct minut působit. Poté důkladně omyjte teplou vodou.

Rajčatová maska

Rozmixujte jedno celé rajče s jedním bílým jogurtem a aplikujte na vyčištěnou pleť. Opět postačí dvacet minut působení a můžete masku smýt. Tato maska je vhodnější spíše pro ty, kteří mají pupínků pouze pár, ale je stejně dobrá i pro prevenci, pokud máte sklony k vyrážkám a akné.

Nejdůležitější a pro všechny masky společné je, mít před jejich aplikací naprosto dokonale čistou pleť.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve