Zralé ženy by neměly podcenit svůj účes. Dokáže totiž výrazně omladit

 Krása 
14. listopadu 2017 07:06 / Marie Popelková
  2
📷
8 fotografií v galerii
Vhodně zvolený účes může starší ženě ubrat i 10 let Shutterstock
S přibývajícím věkem se kromě jiného mění i kvalita našich vlasů. Postupně přibývají šediny a vlasy často řídnou. I starší ženy ale mohou vypadat mladistvě, a to i díky vhodně zvolenému účesu. Podle kadeřníků může právě sestřih vlasů ubrat ženě až 10 let.

Konkrétní účes, který je ideální pro zralé ženy nebo seniorky, neexistuje. Vždy záleží na konkrétním případu, věku ženy a na tom, co vlasy dotyčné dovolí. Platí ale pár obecných zásad, které lze napasovat prakticky na kohokoliv.

Na barvě záleží

Podle vizážistů je důležitý nejen účes, ale i barva vlasů. S přibývajícím věkem by se ženy měly pomalu a jistě zbavovat tmavých až černých odstínů. Světlejší barvy totiž dokáží zjemnit rysy a potlačit i mimické vrásky. Proto starším ženám často doporučují odstíny platinové blond či medové až hnědé. Právě tyto barvy totiž podle nich dokáží velmi rozjasnit tvář každé ženy.

Každé ženě bez rozdílu věku vždy nejvíce sluší přirozenost, proto byste měly volit přirozené odstíny. Dobře vypadají také jemně prosvětlené konečky. Pokud vás trápí řídnutí vlasů, nezoufejte. O tom, jak zahustit řídké vlasy, jsme psali zde.

Střih

Většina žen s přibývajícím věkem má tendenci své vlasy zkracovat. Kratší střih umí výrazně omladit a přidat opticky vlasům na objemu. Není ale nutné vždy stříhat na krátko, mladistvě a elegantně zároveň vypadají i delší účesy, například mikádo.

Krátké  a roztřepené

Krátký účes "na vrabčáka" je velmi praktický a dokáže skutečně ubrat několik let. Ne každému ale musí slušet. Mějte na paměti, že tento sestřih vám zvýrazní nos a také lícní kosti.

Mikádo

Mikádem podle kadeřníků prakticky nikdy nic nezkazíte. Tento účes sluší ženám po čtyřicítce i seniorkám. Volit by ho ale neměly ženy s kulatým obličejem, mikádo totiž tvář ještě více opticky rozšíří. Ženám s baculatějším obličejem sluší více delší vlasy.

Dlouhé a rovné

Ani ve vyšším věku se ženy nemusejí vzdávat dlouhých vlasů. Sestříhané účesy vypadají naopak velmi přitažlivě. S věkem vlasy poněkud těžknou, díky čemuž je pak úprava takového účesu oproti dospívání daleko snazší. 

Přirozené vlny

Velkou výhodou jemných a větších vln je, že si je může dovolit každá žena bez ohledu na to, jaký má tvar obličeje. Prameny by ale neměly být moc dlouhé, maximálně po lopatky. Když jsou vlasy delší, začínají obvykle vypadat neupraveně.

Ofina

Krátké ofinky jsou výsadou mladých extravagantních dam, pokud ale nezvolíte rovně střiženou ofinu, ale delší a sestříhanou, možná budete sama překvapena, kolik let vám to ubere. Ofina navíc zakryje nejednu vrásku na čele a nežádoucí vysoké čelo.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47