Jak zjistíte, že používáte nesprávný krém na obličej?

 Krása 
11. prosince 2017 17:35 / Monika Thomsonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Používáte správný krém? Shutterstock
Tak, jako čištění zubů, hygiena či jídlo, i hydratace pokožky obličeje často spadá do kategorie automatických ženských činností. Ne každý krém je však vhodný pro jakýkoliv typ pleti. Jak poznáte, že jste vybraly ten správný?

V obchodě se často dopouštíme jedné chyby. Jednoduše vybereme ten první krém, který nám padne do ruky. Přitom právě nesprávný výběr krému na obličej dokáže nadělat na vaší pokožce pořádné nepříjemnosti.

Jak poznáme, že patříme právě mezi ty nešťastnice, které mají doma nesprávně zvolený krém? Pokusíme se vám v celé věci udělat jasno. 

Příliš mastná pleť

Co je na vině? Krém má složení na bázi oleje

Krémy na obličej by měly vaši pokožku udržovat hydratovanou i bez toho, aby vypadala jako mastná pánev. Pokud se však i přes používání drahého krému vaše tvář leskne celý den a musíte sáhnout po zmatňujících papírcích, možná je chyba ve složení vašeho krému. Zapomeňte na krémy vyráběné z olejových složek. Namísto toho vyhledávejte krémy, které obsahují glycerin, dimetikon a podobně.

Stále více a více vyrážek

Co je na vině? Komedogenní složky, které ucpávají póry

Příliš hutné a mastné krémy také nejsou vždy tou nejlepší volbou. Krémy, které vám způsobují mastnější pleť, podporují vznik akné. Kromě vyhledávání produktů bez obsahu oleje obsahujících glycerin a dimetikon byste se měly zaměřit na krémy s kyselinou salicylovou či retinolem. Jak na aknózní pleť jsme psali zde.

Suchá místa na tváři

Co je na vině? Nedostatek hydratace

Pokud používáte hydratační krém, ale stále máte na obličeji suchá místa, či šupinky, něco děláte evidentně špatně. Zejména během chladnějších dní potřebuje naše pokožka intenzivnější péči. Vybírejte si takové krémy, které obsahují ceramidy, přirozeně se vyskytující lipidy. Kromě toho vám pomůže i kyselina hyaluronová, která je přirozenou součástí naší pokožky a dokáže zadržet vodu až do 1000-násobku své hmotnosti v jedné molekule. Přečtěte si, jak správně pečovat o nadměrně suchou pokožku.

Zarudlá a podrážděná pokožka

Co je na vině? Složení obsahuje látky, které naši pokožku dráždí, jako například minerální oleje a vonné látky

Může se to zdát samozřejmé, ale pokud váš hydratační krém způsobuje na pokožce svědění a zarudnutí, okamžitě ho přestaňte používat. Mezi dráždivé látky mohou patřit: kyselina glykolová, minerální oleje, vonné látky, parfemace či olej z čajovníku. Místo toho vyhledejte krémy s hydratačními látkami, které jsou bez vůní a jsou i hypoalergenní. Vhodné složky jsou heřmánek či aloe, které mají blahodárný vliv na červenou, zanícenou a podrážděnou pokožku. Při volbě nového produktu si samozřejmě nezapomeňte udělat test snášenlivosti. Naneste si krém na malou část obličeje, abyste se ujistily, že bude pro vás opravdu vhodný.

Skvrny a nesjednocená pleť

Co je na vině? Přílišné vystavování se slunečnímu záření bez ochrany

Pigmentové skvrny bývají primárně způsobeny poškozením od slunce. Existuje množství produktů, které v sobě mají zakomponovány vysoce ochranné faktory a látky pomáhající pleť rozjasnit a sjednotit. Vyhledávejte produkty obsahující retinol, vitamín C, kyselinu glykolovou, Q10, peptidy, zelený čaj, kofein, prostě vše, co pomáhá zmírnit intenzitu pigmentových skvrn a nežádoucí zabarvení pokožky obličeje.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve