Nadopujte svou pleť vitaminy. Které ovoce je nejúčinnější?

 Krása 
21. března 2018 16:03 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jablka vaši pleť krásně vyčistí a vypnou Shutterstock
Milujete chuť jablek? A co si z nich takhle udělat výživnou pleťovou masku, zábal nebo obklad? Určitě také uvítáte, že vás to bude stát jen pár korun.

Taniny a ovocné kyseliny obsažené ve slupce jablka jsou pro pleť osvěžující, regenerační, posilující a vitamin C stimuluje regeneraci buněk. Jablečná maska odstraňuje nečistoty z pokožky a vyhlazuje ji.

Čerstvá jablečná šťáva nebo i mošt zase pleť pokožku dokonale vyživují a vypínají. Můžete ji použít prakticky na celé tělo. Stačí nanést šťávu a nechat zaschnout. Z jablek si můžete také udělat vynikající masky pro každou pleť. Tady máte pár tipů. A nezapomeňte. Každá maska by měla působit 15 až 20 minut.

Čistící jablečná maska

Nastrouhejte si jedno jablko a smíchejte jej s jogurtem. Tuto pastu pak naneste na obličej, nevynechejte ani dekolt a nechejte působit. Zbytky masky omyjte vodou a naneste váš oblíbený krém. A mimochodem, této směsi si klidně udělejte plnou mísu. Co nespotřebujete na obličej, použijte jako zdravou a lehkou svačinku. Tu si dochuťte třeba ořechy, které vám dají dostatek energie a spoustu kvalitních tuků. Více o ořechách i jejich účincích na tělo jsme psali zde.

Stahující maska

Opět je základem nastrouhané jablko, které ale tentokrát smíchejte s čajovou lžičkou citronové šťávy. Tato maska čistí a stahuje póry, hydratuje pokožku a dodává jí potřebné vitaminy. Je tedy vhodná pro mastnější pleť s rozšířenými póry.

Protizánětlivá pleťová maska

Kdo má aknózní pleť, měl by vyzkoušet tuto masku, kterou tvoří nastrouhané jablko, lžíce medu a lžička citronové šťávy. Z ingrediencí utvořte kaši, kterou naneste na obličej a nechejte působit tentokrát 25 minut. Potom obličej omyjte vlažnou vodou.

Regenerační maska

Jablko smíchejte s tvarohem nebo zakysanou smetanou. Přidat můžete i lžíci medu. Opět nechejte působit a omyjte vlažnou vodou. Pokud do tvarohové směsi přidáte ještě strouhanou okurku, získáte tím vynikající hydratační masku.

Tonikum z jablka a citronu

Doma si můžete vytvořit i jablečné pleťové tonikum. Hodí se pro všechny tipy pleti, zejména ale pro smíšenou a trudovitou. Do sklenice jablečné šťávy přidejte několik kapek citronové šťávy. Nanášejte čistým vatovým tamponem a použijte na vyčištění pleti. Pak opláchněte převařenou vodou.

Vlasová kúra z jablečného octa

Jablko můžete použít i na vlasy. V tomto případě ale použijeme jablečný ocet, a to dvě polévkové lžíce, které smícháte se dvěma šálky vlažné vody. Vlasy umyjte obvyklým způsobem a na závěr přelijte připraveným roztokem. Pak už neoplachujte. Jablečný ocet účinkuje při problémech s nadměrným vypadáváním vlasů a je výborný i na mastné vlasy.

Jablečná první pomoc

Na závěr tady máme ještě tip na rychlou jablečnou pomoc při výronech, modřinách nebo namožených svalech. Čerstvě nastrouhané jablko zabalte do plátna a přikládáme na problematické místo.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve