Jak si doma jednoduše za málo peněz vybělit zuby přírodní cestou

 Krása 
26. prosince 2017 13:37 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mít zuby jako perličky jde i za použití domácích surovin Shutterstock
Toužíte mít bílé zuby jako mají herečky či modelky, ale nechce se vám utrácet hromady peněz u dentisty či za drahé přípravky? Máme pro vás pár tipů, jak si snadno doma a hlavně z dostupných surovin uděláte domácí bělící přípravky.

Za zažloutlé zuby nemůže jen nedostatečná hygiena, ale často to bývá špatná životospráva. Na barvě zubů se podílí jak jídlo, tak i nápoje. Na čele listiny stojí cigarety, červené víno, káva, černý čaj, ale i čokoláda či perlivé limonády. Někdy se nehezké zabarvení vašich zubů může objevit i při užívání některých léků, obvykle to jsou antibiotika.

Samozřejmě je důležité si čistit zuby tak, aby to mělo smysl. Znáte správnou techniku čištění zubů? Mnohdy je důležitější způsob, jakým si zuby čistíte, než fakt, že to děláte několikrát denně. Zde je detailní postup.

Někdy mohou pomoci zubní pasty s bělícími účinky, ale ty obvykle obsahují abraziva nebo peroxid vodíku, který poškozuje zubní sklovinu. Máme pro vás pár tipů, jak si doma jednoduše za málo peněz vybělíte zuby přírodní cestou a hlavně tím ušetříte svou sklovinu. Mějte však na paměti, že ne vždy jde skutečně všechno vybělit.

S bělením pomůže ovoce

Mezi likvidátory bakterií a přirozené čističe zubů patří jablko a mrkev, ale také okurka, květák, celer nebo hruška. Tyto potraviny zvyšují produkci slin, které působí spolu s vlákninou. Možná to bude znít neuvěřitelně, ale s bělením zubů vám pomohou i jahody. Ty totiž obsahují enzym, který je přirozeným zubním bělidlem. Zkuste si doma udělat jahodovou bělící směs. Je to jednoduché. Rozmačkejte několik jahod a ty naneste kartáčkem v silní vrstvě na zuby. Nechejte směs působit dvě minuty a pak vypláchněte. Nakonec si zuby vyčistěte fluoridovou pastou, aby vám některé kyseliny z jahod nepoškodily zuby.

Všemocná soda

Jedlá soda je známá svými výbornými čistícími účinky hlavně v domácnosti, ale použít ji můžete i na bělení zubů. Pokud budete sodou jemně, ale skutečně jemně třít o zuby, bude reagovat se zubním kamenem, a tím ho rozpustí. Smíchat ji můžete i se svou zubní pastou. Nebo si trochu sody přidejte do jahodové směsi, o které jsme psali v předchozím odstavci. Tento bílý prášek také pomáhá neutralizovat bakterie, bělí a zlepšuje dech. Další možností je rozpustit ve vodě lžíci jedlé sody a vyplachovat ústa. Nejde ani tak o super bělení, jako o ústní vodu, která neutralizuje bakterie v ústech, jež jsou příčinou vznikajícího povlaku.

Kokosový olej a bylinky

Máte doma kokosový olej? Vyzkoušejte ho a určitě vás výsledek překvapí. Nejprve si vyčistěte zuby, pořádně vypláchněte, naneste olej a krouživými pohyby jej kartáčkem rozprostřete po zubech. S bělejšími zuby vám mohou pomoci i bylinky. Vezměte si pár lístků čerstvé bazalky, máty nebo šalvěje a chvíli je žvýkejte. Zbaví vás bakterií, plaku a ještě budete mít svěží dech. I takový hřebíček má svou sílu. Do skleničky s olivovým olejem vhoďte hřebíček a nechte týden louhovat. Následně si pár kapek nakapejte přímo do zubní pasty.

Pozor na citron a ocet

Jestli jste někde slyšeli, že zuby vám vybělí citron nebo ocet, tak ihned od těchto zaručených „babských“ rad upusťte, jinak byste si také mohli svůj chrup pěkně poškodit. Obě dvě suroviny vám totiž dokonale naleptají sklovinu, takže zub se stane velmi křehkým, náchylným ke zlomení a hlavně to bude ideální cíl pro bakterie a vznik zubního kazu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47