Černá pleťová maska vytáhne zanesené póry jako magnet. Vyrobit si ji můžete i doma

 Krása 
12. února 2018 09:31 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nanést, sloupnout a pleť je jako nová Shutterstock
Proč je tak úžasná a tolik propagovaná? Na zanesené póry totiž působí doslova jako magnet a nanesete-li ji na pleť jednou týdně, kompletně vám vyčistí celou pleť. Na vymačkávání pupínků tudíž můžete zapomenout, nebude to již třeba.

Černá maska je poslední dobou čím dál tím větší hit, a to nejen proto, že je na první pohled jiná, ale proto, že opravdu funguje. Můžete si ji koupit v drogerii, nebo si ji za mnohonásobně nižší cenu vyrobit doma.

Co je černá maska

Jedná se o skvěle fungující pleťovou masku, která je vhodná především při zvýšené tvorbě tzv. černých teček. Maska obsahuje aktivní živočišné uhlí, které působí příznivě proti tvorbě akné a zaneseným pórům, ale díky slupovacímu efektu rovněž zbavuje pleť odumřelých částí. Když si ji koupíte, kromě uhlí v masce naleznete například i aloe vera a kolagen.

Proč tak funguje

Díky vlastnostem černého uhlí se všechny nečistoty na masku nabalí jak chlupy na bonbon. Navíc vám skvěle vytáhne celý obsah zaneseného póru a vy tudíž nemusíte pleť dráždit častým mačkáním. Jak jsme již psali, je to pro pleť velmi devastující. Maska se snadno nanáší, slupuje a výsledky hodnotí pozitivně většina uživatelů.

Vyrobte si ji doma

Nemusíte za ni dokonce utrácet horentní sumy, protože k její výrobě vám budou stačit dvě suroviny, které navíc máte dozajista doma. Je to černé uhlí a bílé netoxické školní lepidlo typu Herkules. Mezi dvěma lžičkami rozdrťte dvě tablety živočišného uhlí a smíchejte se zhruba 15 gramy netoxického lepidla.

Nanášení a výsledek

Před nanášením je dobré si pleť napařit buď ve sprše, nebo nad nádobou s horkou vodou, aby se póry otevřely. Masku nanášejte štětcem, ale vyhněte se okolí očí, obočí, vlasů, případně knírku – zaschlá maska s sebou vezme i chloupky či vlasy. Pokud nanesete příliš slabou vrstvu, maska vám poté půjde špatně odloupnout. Nanesete-li příliš tlustou vrstvu, budete dlouho čekat, než zaschne.

Černou masku naneste na problematickou část obličeje – zkuste nejprve oblast nosu, brady a čela, než se pustíte do aplikace na celou tvář. Nechte zaschnout do sucha (zhruba půl hodiny), a poté pomalu a opatrně sloupávejte. Po sloupnutí celé masky opláchněte obličej vodou a utřete ručníkem. Doporučuje se rovněž aplikovat zklidňující či výživný krém.

Pokud se vám nezdá v receptu lepidlo, budete se divit, ale kupované slupovací masky jej samozřejmě obsahují také.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve