Prsty vs. houbičky, aneb čím nejlépe nanést make-up?

 Krása 
15. února 2018 16:15 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Možností, čím nanést make-up, je několik, ne každá je ale vhodná pro všechny typy pleti Shutterstock
Štětcem, houbičkou, beauty blenderem nebo prsty? Tyto otázky si možná klade řada žen před tím, než si nanesou make-up. Možností je totiž hned několik, a ne každá vám může vyhovovat. A hlavně ne všechny z nich se hodí pro každý typ pleti.

Spousta žen si každé ráno nanáší make-up. A řada z nich pátrá i po tom, čím se nejlépe nanáší a jak docílit co nejpřirozenějšího efektu. Dost možná, že celý život tvrdošíjně setrváváte u svého jediného oblíbence, nechejte se inspirovat a vyzkoušejte něco nového. Před samotným nanášením make-upu hlavně nezapomeňte pleť dobře připravit a ošetřit ji vhodným pleťovým krémem.

Prsty

Použití prstů je jednou z nejrozšířenějších metod. Má to své výhody. Jde o rychlou a velice snadnou metodu, která nestojí ani korunu. Prsty nanesete make-up rychle a i když jej kůže saje, jeho spotřeba není až tak velká. Nicméně bývá obtížné dosáhnout dokonale rovnoměrné vrstvy. Tam, kde se poprvé dotknete prstem tváře, bude vrstva vždy trochu větší. Takže výsledkem takto nanášeného make-upu mohou být “mapy”. Nanášení prsty se nehodí pro hrubou pleť či nerovnou pleť s akné, nebo pro pleť s velkými póry. Prsty totiž nedosáhnete “vyplnění” nerovností, naopak je spíše ještě zdůrazníte.

Klasická pěnová houbička

Pěnové houbičky se dají sehnat za pár korun. To je prakticky jedna z jejich největších, ale také jediných výhod. Klasické houbičky totiž doslova sají jako houba, takže spotřeba make-upu je obrovská. Co ušetříte na houbičce, to ztratíte spotřebou materiálu. A i výsledný efekt hladké a bezchybné pleti s ní bývá těžko dosažitelný. Aplikaci proto musíte věnovat opravdu hodně času, abyste dokonale rozetřela všechny šmouhy a uhladila jeho celkový vzhled.

Beauty Blender

Tato hi-tech houbička, která má tvar kapky, neobsahuje latex a je hypoalergenní, takže se nemusíte bát žádných infekcí. Její největší předností je, že výsledný efekt nanášení je hladký a neviditelný. Práce s beauty blenderem je neskutečně rychlá a snadná. Na paletku nebo hřbet ruky si dejte malé množství make-upu. Namočte špičku houbičky do make-upu. Několikrát s ní pootočte, dokud povrch houbičky nepokryje jemná, souvislá vrstva make-upu. Začněte kolem nosu a na tvářích a pokračujte v nanášení malými, krátkými pohyby, dokud nepokryjete celou tvář make-upem. Beauty blender hlavně nezapomínejte pravidelně čistit, aby se v něm nemnožily bakterie. Použít můžete teplou vodu a nebo si pořiďte speciální přípravky na čištění štětců a houbiček.

Štětec

Ať už se rozhodnete pro klasický syntetický plochý štětec, nebo  duo-fibre štětec, neuděláte chybu. V obou případech nedělají šmouhy, skvěle se s nimi zapracuje produkt do vrásek i pórů a vytváří hladký efekt. Menší nevýhodou je, že se s ním nedá dostat do malých oblastí, jako jsou partie pod očima a okolí nosu. Tady si můžete vypomoci prsty nebo houbičkou. Nevíte, jak se štětcem pracovat? Konec štětin namočte do make-upu, ale neotáčejte s ním. Naneste make-up na obličej. Začněte poklepáváním a jemnými krouživými pohyby od nosu a přesuňte se na tváře, bradu a čelo s použitím stejných krouživých pohybů. Postupujte od středu obličeje a používejte krátké, rychlé pohyby ve stejném směru.

Silikonová houbička

Ještě jste neslyšela o silikonové houbičce? Jde o naprostou novou vychytávku, která se objevila v USA. U nás je k dostání zatím jen stěží, nicméně časem určitě prorazí i na naše trhy. Vizážisté, kteří ji vyzkoušeli, tvrdí, že umí dokonale rozetřít make-up a vystačí si s polovičním množstvím produktu. Navíc je antibakteriální. Lze ji omýt, dezinfikovat a okamžitě znovu použít. Aplikace však vyžaduje trochu cviku i pro zkušené. Kosmetické výrobky hlavně nezapomeňte dobře skladovat. Zvlášť ty, které používáte sezonně. Rady, jak určité výrobky vhodně uskladnit, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47