Nekupujte předražené řasenky. Ukážeme vám, jak si dokonale nalíčit řasy i s obyčejnou maskarou!

 Krása 
22. února 2018 12:02 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Spousta žen dělá chyby v technice líčení očí Shutterstock
Kupujete si stále dokola drahé řasenky, ale pořád nejste spokojena s výsledkem? Možná je to tím, že dokola děláte ty samé chyby. Představíme vám krok po kroku, jak správně nanést řasenku. Uvidíte, že potom budete mít nepřehlédnutelné řasy i s obyčejnou „levnou“ maskarou.

Zapomeňte na umělé řasy a drahé řasenky. Stačí znát jen malý zlepšovák a vědět správnou techniku líčení řas a uvidíte, že váš pohled bude krásný za každé situace.

Základem je primer

K úžasným řasám vám pomůže primer, nebo-li základ pod řasenku, který je bílý a obsahuje drobné chloupky. Ty řasy obalí a vytvoří hustý dojem. Tuto bázi seženete jak v parfumériích, tak i drogeriích. Některé kosmetické firmy vyrábí i duo řasenky. Tedy na jednom konci je primer a na druhém řasenka. Každopádně tento bílý základ aplikujte na spodní i horní řasy. Nechejte pořádně zaschnout.

Cik-cak tahy

A teď další trik. Při vysouvání kartáčku z řasenky jej pevně držte u jedné strany. Tímto způsobem se totiž řasenka na jedné straně kartáčku setře a na druhé straně jí naopak zůstane větší množství. A právě touto stranou začněte nanášet barvu na řasy. Řasenku uchopte jako pero nebo tužku a nanášejte ji pohybem cik-cak, nikoli jako byste řasy česaly hřebínkem.

Začít můžete nejprve u kořínků a teprve potom se přesunout na celou délku řas. Řasy tak budou ještě více vypadat hustší. Při tom se dívejte dolů, ale jenom pohledem, ne hlavou. Oči potřebujete mít v pozici, abyste se vešly kartáčkem pod řasy, ale zároveň je mohly tahat nahoru. Stejným způsobem naličte i spodní řasy. Ale například ženy, kterým začínají „padat“ oči, by si měly jen lehce líčit kořínky řas a už řasenku nevytahovat do délek. Oko pak bude opticky vypadat mladistvější.

Zvnitřku ven

A teď je potřeba udělat ještě jeden krok, prakticky ten nejdůležitější, který vám udělá pohled tzv. motýlích křídel. Řasenku nanášejte směrem od vnitřního koutku po vnější. Pak přejděte k řasám na druhém oku a zase se vraťte k prvnímu. Barvu je totiž třeba nanášet opakovaně, protože žádná řasenka vám nevykouzlí zázrak jedním tahem.

Rada na závěr

Pokud se vám řasenka nechtěně obtiskne na kůži, nesnažte se ji hned odstranit navlhčeným tamponem. Tím si jenom rozmažete stíny i make-up. Nechejte šmouhy asi tři minuty zaschnout a teprve pak je odstraňte čistým kartáčkem. Jestli vás trápí slabé řasy, zkuste pár těchto triků, o kterých jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47