Vyzkoušejte zázračnou masku Japonek. Stačit vám bude běžná potravina

 Krása 
04. března 2018 10:31 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Japonky milují domácí pleťové masky  Shutterstock
Chcete mít krásnou pokožku jakou mají Japonky? Vyzkoušejte jejich tajemství krásy. Vyrobte si doma masku, která vaši pleť nabije kolagenem. Potřebovat k tomu budete obyčejnou rýži.

Možná, že to ani sami netušíte, ale rýže obsahuje kyselinu linoleovou a skvalen. Obě tyto látky jsou silnými antioxidanty a k tomu navíc stimulují produkci kolagenu. A právě ten dodává vaší pleti svěží a mladistvý vzhled! Vrásky se objevují právě, když vám začne chybět kolagen. Kromě toho, skvalen chrání pokožku před škodlivými účinky nadměrného vystavení UV paprskům ze slunce. Rýže je také bohatým zdrojem vitaminu E a gama Oryzanolu. Ty jsou zase známé svou schopností chránit srdce a snižovat úroveň špatného cholesterolu v krvi.

Rýžová maska

Vyzkoušejte sami, jaké zázračné účinky bude mít na vaši pleť maska z rýže. Jednak ji krásně vyčistí, dodá hydrataci a vyhladí vám vrásky.

Ingredience

  • 3 lžíce rýže
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 1 polévková lžíce medu

Příprava

Nejprve si uvařte rýži. V tomto případě se nebojte přidat více vody, protože odvar z ní ještě budete potřebovat. Rýži samozřejmě nesolte ani nekořeňte. Přeci jen, budete si ji aplikovat na pleť. Jakmile bude rýže měkká, klidně může být i rozvařenější, sceďte ji a hlavně vodu nevylévejte. Do vychladlé uvařené rýže přidejte mléko a med. Hotovou směs aplikujte na obličej a nechejte ji 15 minut působit. Po této době smyjte zbytky masky teplou vodou nebo vývarem z rýže.

Rada na závěr

Pokud chcete dosáhnout optimálních výsledků, opakujte tuto proceduru jedenkrát do týdne. Vyzkoušejte i další rychlé a jednoduché domácí masky, které rozzáří a vyčistí vaši pleť. Více informací jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve