Tyto dvě úžasné depilační pasty vás dokáží zbavit chloupků v podpaží. Navždy

 Krása 
07. dubna 2018 08:54 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vyhněte se holení žiletkou i bolestivé depilaci Shutterstock
Chcete se navždy zbavit nepříjemných chloupků v podpaží? Máme pro vás dva tipy na domácí depilační pasty, které slibují, že vám nejenom rychle chloupky odstraní, ale také po nich budou chloupky méně růst. 

Není ženy, která by se nezbavovala nepříjemného ochlupení v podpaží. Způsobů, jak to udělat, je několik. Buď bolestivou depilací, nebo holením. Při něm však chloupky hrubnou a rychleji dorůstají, navíc pokožka po něm bývá podrážděná. Při pravidelné depilaci zase hrozí zarůstání chloupků, které způsobují záněty. Zkuste tyto dvě jednoduché metody, po níž vám žádné podráždění nehrozí. A pokud už bojujete se zarůstáním chloupků, máme pro vás metody, které tomu umí zabránit. Více o nich jsme psali zde.

Metoda cukru a citronu

Dvě suroviny, které má doma snad každý. Cukr a citron. Ten má navíc v domácnosti široké použití. V tomto případě jeho šťávu využijeme pro přípravu depilační směsi.

Suroviny

  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 čajové lžičky šťávy z citronu

Postup

Do malé skleničky nebo misky dejte obě ingredience a míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne jemná pasta. Tu si naneste na čisté podpaží a nechejte pár minut působit. Nakonec umyjte a osušte. Pastu nanášejte dvakrát do týdne, pak podle potřeby. Citronová šťáva nejenomže oslabí vlasové kořínky, ale po ní se i chloupky stanou tenčí a budou růst mnohem pomaleji.

Žlutá kurkuma 

Druhá metoda využívá kurkumu a růžovou vodu. Kurkuma dokáže uvolňovat vlasové kořínky. Je sice účinná, ale zároveň na čas mírně zabarví pokožku, proto se nedoporučuje používat na obličej.

Suroviny

  • 5 dcl kurkumy v prášku
  • růžová voda (lze nahradit obyčejným mlékem)

Postup

Kurkumu nasypte do misky, pomalu přilévejte růžovou vodu nebo mléko a míchejte. Tekutiny dejte tolik, aby se vám vytvořila jemná pasta. Ne příliš hustá ani řídká. Vzniklou směs si aplikujte do podpaží a nechte ji působit 20 až 30 minut. Zbytky smyjte ručníkem namočeným v teplé vodě a utřete do sucha. Opakujte tento proces každých pár dní během 2 až 3 týdnů. Chloupky by se měly začít zjemňovat a postupně vypadávat.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve