Vyrobte si cukrový peeling. Má úžasné vyživující vlastnosti a rozzáří vaši pleť

 Krása 
13. dubna 2018 17:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Udělat si vlastní cukrový peeling vám nezabere více než pět minut Shutterstock
Milujete cukrový peeling neboli sugar scrub? Dokáže vám odstranit z kůže odumřelé buňky a ještě ji pěkně promasíruje a provoní. A víte, co je na něm nejlepší? To, že si jej můžete vyrobit i doma a nezabere vám to více než pět minut.

Cukrové peelingy jsou v poslední době velice oblíbené. Toto voňavé sladké drbátko má úžasné exfoliační a vyživující vlastnosti, navíc udrží vaši pleť zdravou a zářivou. Zkuste zaexperimentovat a použijte k jejich výrobě například kokosový, mandlový nebo jojobový. Každý z nich má totiž vynikající hydratační vlastnosti. Navíc není nad vlastnoručně vyrobené dárky.

Základem je cukr

Základní surovinou pro výrobu takového scrubu je vždy cukr. Je jen na vás, jakému dáte přednost, zda bílému nebo třtinovému. Dále potřebujete olej (kokosový, mandlový, jojobový), vonné silice, bylinky, koření, levanduli nebo chemicky neošetřenou citronovou kůru. Postup je jednoduchý. Olej rozmíchejte s cukrem a pak už stačí přidávat jen další ingredience. Nebo se inspirujte následujícími tipy.

Citrusový scrub

Pokud chcete zkusit super exfoliační tělový peeling, pomocí kterého se krásně nastartujete při ranní sprše, pak smíchejte 1 lžičku citronové kůry, ½ šálku cukru, ½ šálku oleje.

Irský krémový scrub

Jestli dáváte přednost krémovým peelingům, pak smíchejte 1 šálek cukru, 2 lžíce sušeného mléka, ½ šálku kokosového oleje a několik kapek mátového oleje.

Kávový scrub

Káva má oproti cukru jednu velkou výhodu. Při nanášení se nerozpouští a i následné oplachování je o dost příjemnější. Smíchejte dohromady ¼ šálku mleté kávy, ¼ šálku hnědého cukru, 2 lžíce oleje, 3 kapsle vitaminu E. Pleť jemně masírujte aspoň po dobu 15 sekund. Zbytky peelingu smyjte teplou vodou.

Scrub s hnědým cukrem

Skvělý vyživující scrub, vyzkoušejte tento, který kombinuje hnědý cukr, med a citron. Smíchejte ½ šálku hnědého cukru, 1 lžíci medu, 1 lžíci oleje a ¼ lžíce citronové šťávy.  Pastu naneste na pokožku a masírujte alespoň 20 sekund, potom opláchněte teplou vodou.

Tip na závěr

Vyrobit si můžete také sugar scrub tablety. Stačí, když do směsi přidáte trochu více oleje a tu pak nasypete do formiček, které dáte na pár minut do mrazáku. Hotové tablety ale uchovávejte v lednici, aby se vám neroztekly. Hýčkejte nejenom své tělo i pleť pomocí ovocných masek, které si také snadno připravíte doma. Více na toto téma jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod