Stop padání a lámání vlasů! Udělejte si tyto úžasné zázvorové masky, po kterých budete mít vlasy plné zdraví

 Krása 
09. května 2018 15:21 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zázvor dokáže vyživit celé vlasové vlákno Shutterstock
Lámavé, křehké vlasy, které navíc vypadávají. Tento problém se týká řady žen, které kvůli tomu utrácejí nemalé peníze za drahé přípravky. Už ale nemusíte. Vyzkoušejte tyto úžasné zázvorové masky, po nichž budete mít na hlavě doslova lví hřívu.

Zázvor je nejen skvělé a voňavé koření, ale i medicína, která pomáhá nejen při chřipce. V chladném počasí si z něj děláme čaj nebo pijeme šťávu na hubnutí, o které jsme psali zde. Ale málokdo ví, že podporuje i růst a obnovu vlasů. Ženy v Indii již přes dvě tisíciletí používají vlasové masky, které v sobě mají jednu nejdůležitější složku, a tou je právě zázvor. Díky němu budou vaše vlasy jako vyměněné. Husté, zářivé a pevné.

Stimuluje růst

Zázvor působí jako tzv. oběhový stimulant vlasových folikulů. V praxi to znamená, že gingerol, což je pálivá látka obsažená v zázvoru, umí po aplikaci prokrvit pokožku hlavy. Další látky obsažené v zázvoru pak mají lepší možnost proniknout do hlubších vrstev pokožky, a vyživit nejenom vlasové váčky, ale celé vlasové vlákno. V obchodech se sice dají sehnat přípravky s obsahem zázvoru, ale ty ho neobsahují tolik, jako když si takový přípravek uděláte doma.

Výživné masky

Pokud vám vypadávají vlasy nebo máte problém s jejich špatnou kvalitou, pak jsou tyto masky určené právě pro vás. Je jenom na vás, kterou z nich si vyzkoušíte. Klidně můžete obě.

Zábal z „čaje“

Zázvorový zábal si můžete snadno připravit doma. Princip je stejný, jako když si děláte čaj při chřipce. Zalijte zhruba 2 polévkové lžíce nastrouhaného zázvoru čtvrt litrem vroucí vody. Nechejte 20 minut vyluhovat pod pokličkou a potom sceďte. Tento zázvorový odvar aplikujte na vlasy po umytí. Především se soustřeďte na pokožku hlavy a dobře vmasírujte. Nechejte působit čtvrt hodiny a umyjte. Opakujte 2x týdně po dobu 2 až 3 měsíců.

Zázvorovo- medová maska

Tato maska obsahuje kromě zázvoru další dvě ingredience, které vlasy milují. A tou je med a olivový olej. I její příprava je jednoduchá. Nastrouhejte 3 až 4 cm zázvoru najemno, nejlépe až na kašičku. Smíchejte ho s 1 polévkovou lžící medu a jednou lžící oleje. Tuto směs si naneste na umyté vlasy a nechejte působit 40 minut, ale můžete i déle. Tento postup byste měly opakovat alespoň jednou týdně a už za měsíc si všimnete viditelných výsledků.

Pálení není na škodu

Pokud po aplikaci masek ucítíte jemné pálení nebo mravenčení pokožky hlavy, nepanikařte. Není to na škodu. Naopak, je to známkou toho, že zábal účinkuje. Jen dejte pozor v případě, že máte pokožku velmi citlivou na pálivé látky nebo máte podezření na alergii na zázvor. V takovém případě raději napřed proveďte test tolerance na vnitřní straně předloktí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve