I z kudrnatých vlasů lze vytvořit hladký účes. Je jen třeba vědět, jak na to

 Krása 
31. května 2018 14:25 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlnité vlasy vyžadují speciální péči Shutterstock
Když má žena rovné vlasy, touží po vlnitých. Kudrnaté dámy zase udělají cokoliv pro to, aby měly vlasy rovné jako hřebíky. Dnes už to naštěstí není problém a když víte jak, můžete vzhled svých vlasů měnit docela snadno. Poradíme vám pár fíglů, jak z vlnitých vlasů udělat rovné.

Vlnité vlasy mají svá specifika. Obvykle jsou velmi suché, rozčesat je na sucho bývá takřka nemožné a vytvořit z nich účes chce notnou dávku trpělivosti. Vše jde ale řešit. Základem pro zkrocení vlnitých vlasů je správná péče. Mnohé majitelky kudrnaté hřívy ani po letech nevědí, jak se o svou chloubu vhodně starat.

Péče je základ

Kudrnaté vlasy je třeba dostatečně hydratovat. Každá žena s vlnitými vlasy by tak měla mít vždy po ruce vlasový olej. Kadeřníci doporučují například arganový, makadamový či mandlový, ale záleží na vás, jakému typu dáte přednost. Dobrou zprávou je, že to kudrnaté ženy s olejem nikdy nemohou přehnat. Je tak jen na vás, kolik oleje do svých kadeří vetřete.

Co se týká šamponu, bude to možná znít trochu jako paradox, ale odborníci ženám s vlnitou hřívou moc nedoporučují ty hydratační, přesto že se právě tento typ přímo nabízí. Mnohdy totiž mohou způsobit zplihlý dojem, což je u vlnitých vlasů nežádoucí. Hydratační šampony proto raději nahraďte šampony určenými pro jemnou pokožku nebo na šetrné a jemné mytí.

Po umytí na vlasy naneste hydratační masku nebo kondicionér a nechte působit. Masku nikdy nenanášejte od hlavy, ale jen po délce vlasů. Ve chvíli, kdy maska působí, vlasy rozčesejte širokozubým hřebenem. Nakonec vlasy pečlivě opláchněte a jemně vysušte ručníkem.

Co se týká vysušení vlnitých vlasů, vemte si na pomoc difuzér. Prameny vlasů připevněte do difuzéru, přiložte k pokožce hlavy a bez jakýchkoliv krouživých pohybů chvíli nechte působit teplý vzduch.

Proměna vlnitých vlasů v rovné

Pokud chcete své vlny proměnit v rovné dráty, existují prakticky dvě možnosti, jak na to. Jde to buď chemicky nebo pomocí žehličky. Chemické narovnání vlasů vám dokáží udělat v kosmetickém salonu. Žehličkou na vlasy si zvládnete narovnat vlasy i samy doma.

V obou případech vám budou velkými pomocníky speciální přípravky. K dostání jsou totiž produkty, které mají narovnávací efekt. Poohlédněte se například po ochranném vyhlazujícím šamponu, vyhlazujícím kondicionéru nebo speciálním séru, které dokáže zkrotit i neposlušné vlny. Obvykle ho můžete aplikovat na mokré i suché vlasy. Můžete si pořídit i speciální hřebeny a kartáče, které při česání zamezí krepatosti.

Jak si vlasy vyžehlit

Pokud se rozhodnete narovnat vlnité vlasy doma, bez žehličky se neobejdete. Před žehlením je však nutné aplikovat na vlasy speciální sprej pod žehličku. Ten zabrání lámání a třepení vlasů, regeneruje žehlením zatěžované vlasy.

Vlasy nikdy nežehlete vlhké či mokré, rovný efekt by pak velmi rychle vyprchal a vlasy by se opět zvlnily. Před žehlením si proto vlasy umyjte, rozčešte a dobře vysušte.

Při samotném žehlení postupujte obdobně jako při foukání. Začínejte se spodní částí vlasů s prameny zhruba 1,5 až 2 cm silnými, při oddělování vlasů si můžete pomoci třeba skřipcem. Jednotlivé prameny pak přežehlete tak, abyste se u žádného z nich nezastavila na více než jen pár vteřin. Nakonec použijte sérum, které vlasům dodá lesk a douhladí je. O správném postupu při žehlení vlasů jsme více psali zde.

Není-li to pro vás nezbytně nutné, nežehlete si vlasy denně nebo příliš často. Je to totiž stále zásah do jejich přirozenosti a je třeba je čas od času nechat i odpočinout. Co se týká samotného výběru žehličky, obecně platí, že čím užší typ zvolíte, tím lepšího a trvalejšího efektu docílíte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve