Marně hledáte růž, která vydrží 24 hodin? Zkuste slupovací rtěnku

 Krása 
06. června 2018 14:18 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Slupovací rtěnky mají obrovskou výdrž Shutterstock
Pokud patříte mezi ženy, které bez rtěnky nebo barevného lesku na rty neudělají ani krok, asi víte, co to dá práci, aby vaše rty vypadaly celý den perfektně. Stačí vypít vodu nebo kávu, dát si svačinku a už musíte běžet k zrcadlu, abyste rty uvedla do původního stavu. Existuje ale jedna skvělá vychytávka - slupovací rtěnka. Ta odolá všem nástrahám a vydrží v perfektním stavu celý den.

Slupovací rtěnka je zkrátka vynález k nezaplacení. Stačí ráno nanést a až do večera se nemusíte o své rty starat. Jde v podstatě o jakési krátkodobé tetování, které změní pigmentaci rtů. Vypadá to neuvěřitelně, ale tato vychytávka skutečně funguje.

Slupovací rtěnka zanechá na rtech krásný matný odstín, který ve výsledku vypadá deleko jemněji než barva, kterou původně na rty nanesete. Poud nejste příznivkyní matných rtěnek, můžete poté lesk dodat balzámem nebo bezbarvým leskem na rty. O tom, jaké barvy rtěnek jsou letos in, jsme psali zde.

Práce se slupovací rtěnkou

I když to vypadá naprosto jednoduše, svá úskalí slupovací rtěnka přeci jen má. Nanést hmotu na rty vyžaduje trochu zručnosti a trpělivosti.

Některé rtěnky mají také tendenci se trochu žmolkovat, ale nebojte se. Tento jev se objevuje jen na začátku a na výsledném efektu to naštěstí nemá žádný vliv. Trocha trpělivosti se ale rozhodně vyplatí - celý den pak budete mít klid.

Nechat zaschnout a sloupnout

Jakmile se vám podaří rtěnku na rty úspěšně nanést, máte vyhráno. Zbytek už totiž zvládne i malé dítě.

Rtěnku nechte pořádně zaschnout (obvykle stačí tak pět minut, ve výjimečných případech si ale počkáte i 20 minut). Že je růž připravena ke sloupnutí, poznáte na první pohled. Okraje rtěnky se začnou samovolně odlupovat. V tu chvíli vemte do prstů kousek odloupnutého kraje a rtěnku jednoduše sloupněte. Jde to snadno, rtěnkový film se nijak netrhá a strhnete ho prakticky v jednom kuse.

Následná úprava

V posledních letech jsou matné rtěnky v módě, takže pokud vám to tak vyhovuje, můžete matnou barvu na svých rtech nechat jen tak.

Jestli ale upřednostňujete lesklé rty, vemte si ještě k ruce balzám nebo bezbarvý lesk a rtům lesk dodejte.

Neskutečná výdrž

Našlo se už mnoho žen, které této slupovací rtěnce moc nevěřily a otestovaly ji doslova na vlastní kůži. Se svými zkušenostmi se pak podělily s ostatními.

Z jejich poznatků vyplývá, že na odolnost této rtěnky se opravdu můžete spolehnout. Voda barvu rtěnky nezničí, a to ani když se budete snažit pigment vydrhnout. Nehne s ním ani čistící mléko a dokonce ani micelární voda. Respektive micelární vodou barvu odstraníte, ale až po úmorném snažení. Pokud budete chtít barvu dostat ze rtů bez práce, budete si muset skutečně počkat 24 hodin, dokud pigment sám nezmizí.

Tip: Pokud i vy propadnete kouzlu slupovací rtěnky, můžete v experimentování zajít ještě dál. Pro velký úspěch jsou totiž k dostání i slupovací tužky na obočí a některé slupovací rtěnky lze prý použít i jako tvářenky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47