Stačí pět minut denně a vaše vrásky zmizí, jako mávnutím kouzelného proutku

 Krása 
08. června 2018 14:45 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obličejová gymnastika funguje a je dlouhodobá Internet
Potřebujete odstranit dvojitou bradu, zpevnit kontury obličeje, zmírnit vrásky kolem očí či úst?  Zkuste obličejovou gymnastiku. Stačí vám pár minut denně a uvidíte, že zázraky se dějí. A dokonce zadarmo.

Při běžné mimice se stahují a uvolňují jen některé svaly, nerovnoměrně a nevyváženě. To má za následek vznik např. vrásek mezi obočím nebo prohloubení tzv. nosoretních rýh. Princip cvičení obličejových svalů funguje jako jakékoli jiné cvičení. Cíleně uvolňujeme a stahujeme určité skupiny svalů v obličeji. Tím se svaly zpevňují a vypínají, do svalových buněk se dostane větší množství kyslíku, tváře se prokrví a zvýšenou aktivitou se vylučují škodliviny. Kontury obličeje se vypínají, vrásky vyhlazují a mizí i kruhy pod očima.

Stačí pět minut

Cvičení se zaměřuje především na ty obličejové svaly, které nejsou pravidelně používány a ztrácejí vitalitu. Cvičit můžeme kdykoli a kdekoli, na celou sérii stačí od 5 do 10 min. A klidně si ho přidejte mezi večerní kosmetické rituály.

Nácvik před zrcadlem

Než se cviky správně naučíte, zkuste si je nejprve nacvičit před zrcadlem. Hlavně dodržujte naučený postup. Jakmile se vše naučíte, zrcadlo ani manuál už nebude nutný. Stejně jako u tělesného cvičení začínáme s menší intenzitou obličejové gymnastiky i menším počtem opakování.

Odličte se

Pečlivě si vyčistěte pokožku a naneste krém. O tématu, jak se správně odlíčit, jsme psali zde. Sedněte si před zrcadlo, ve kterém uvidíte celou tvář, krk a dekolt. Cvičení aktivuje svaly, ovšem hlídejte si, aby se během něj pokožka zbytečně nemačkala do vrásek, nemračte se a nepitvořte. Každý cvik svalů provádějte maximálně 5 sekund a třikrát po sobě s tím, že mezi cviky 2 – 3 sekundy obličejové svaly uvolněte. Proveďte postupně celou sestavu nebo si vyberte cviky pro partie, které potřebují omladit.

Hlavně vytrvat

Je to jako u tělesného cvičení. I tam se výsledky dostavují postupně. To samé je i u obličejové gymnastiky.  Ale když vytrváte, budete překvapeni krásnými výsledky. Kůže se stává jasnější, čistší a pružnější. A hlavně. Účinek je dlouhodobý a levný.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47