Úzké rty působí přísně a přidávají léta. Jak docílit krásných a plnějších rtů?

 Krása 
13. června 2018 07:12 / Ema Maxová
  0
📷
4 fotografie v galerii
I vy se můžete těšit ze svých nových smyslnějších rtů Shutterstock
Větší, plnější nebo souměrnější rty by si přála většina žen. Kypré rty jsou totiž považovány za velmi přitažlivé. I v případě, že vám je příroda nenadělila, není důvod si zoufat. Dnes již plnější rty získáte snadno. Pokud ale toužíte po opravdu viditelném zvětšení rtů nebo úpravu asymetrických rtů, bez asistence odborníka to nepůjde.

Úzké rty působí přísně a navíc nám přidávají léta. Často také bývají od přírody mírně asymetrické. Většinou je patrná asymetrie horního rtu. Pokud toužíte mít velké, smyslné rty a neodolatelný úsměv, splňte si svůj sen. 

Rty si můžete v současnosti nechat zvětšit několika způsoby. Mezi nejoblíbenější se řadí vstřebatelná výplň na bázi kyseliny hyaluronové.

Proč kyselina hyaluronová?

Kyselina hyaluronová je oblíbená pro své vlastnosti. Protože je přirozenou součástí lidského těla, organismus ji bez problémů přijímá a nepřináší nepříjemné vedlejší účinky. V lidském těle ji najdeme například za oční čočkou, v kloubní tekutině, ale i v kožní tkáni. Tato cesta je proto bezpečná, hypoalergenní a poměrně snadno se aplikuje. Samozřejmě i v tomto případě je velmi důležitá kvalita použitého materiálu a šikovné ruce zkušeného lékaře.

Pomocí kyseliny hyaluronové může lékař upravit jak konturu, tak samotnou sliznici rtů, a to velmi precizně a přirozeně. "Je nesmírně důležité, aby výkon prováděl erudovaný lékař a aby materiál byl opravdu kvalitní," upozorňuje primářka z ÚLK MUDr. Miroslava Pelechová. "Když přijde klient na mou kliniku, vždy přímo před ním otevřu nový materiál, který indentifikuji. Pacient tak dostane štítek s přesným popisem a původem použité kyseliny hyaluronové. Pokud používáte kvalitní materiály, není potřeba je před klientem schovávat," doplňuje paní primářka Miroslava Pelechová.

Splňte si svůj sen

Jako u každého zákroku je důležitá konzultace. Je nutné se s lékařem domluvit co nejpřesněji na tom, jaký výsledek si představujete. Rty si nemusíte nechat zvětšit celé, klidně si můžete vybrat, jestli chcete plnější jen horní ret nebo spodní ret. Vždy je nejlepší se poradit přímo s lékařem, který svým odborným okem nejlépe vidí, zda bude úprava, kterou jste si vybrali, korespondovat se zbytkem obličeje.

Těsně před zákrokem se okolí rtů natře znecitlivujícím krémem. „Nejde o úplné umrtvení, ale zákrok je díky krému s obsahem lidocainu méně bolestivý a lépe se snáší. Také samotný gel, který se vpichuje, obsahuje anestetikum lidocain, díky kterému je zákrok příjemnější,“ doplňuje paní primářka.

Samotný zákrok trvá několik minut, někdy i desítek minut. Záleží na tom, jak moc jsou rty asymetrické a o jak velké zvětšení se jedná. Ale pozor! Jakkoliv chcete mít rty jako Angelina Jolie, pokud máte jiný tvar rtů, stejné vizáže nikdy nedosáhnete. To však neznamená, že nedocílíte velmi krásného výsledku.

Gel s kyselinou hyaluronovou se do rtů vpravuje pomocí injekce. Po zákroku bývají rty lehce oteklé a mohou se objevit i drobné modřinky. Kvůli otoku pak rty vypadají o něco větší, než skutečně budou. Malých modřinek ani lehkého otoku se však nelekejte. Některé rty zvládnou aplikaci výplně lépe, některé hůře, nicméně případné modřinky zblednou, otok zmizí a vám zůstane jen úsměv na tváři.
 
Vzhledem k tomu, jak jednoduše si v současné době můžeme splnit sen o krásných rtech, vyhledává paní primářku z Ústavu lékařství a medicíny víc a víc lidí. "Zákrok je to pro klienta nenáročný a čím dál tím oblíbenější," dodává MUDr. Pelechová, která na své klinice nabízí profesionální služby estetické medicíny a využívá nejnovější a nejkvalitnější metody a materiály.

Když by se vám náhodou výplň z kyseliny hyaluronové nelíbila, můžete si ji nechat odstranit. Vzhledem k tomu, že se v tomto případě nejedná o trvalý zásah, lékař může v případě nespokojenosti aplikovat hyaluronidázu, což je enzym, který je kyselinu hyaluronovou schopen rozložit. Pokud ale budete spokojeni, udrží výplň z kyseliny hyaluronové vaše rty plnější zhruba osm až dvanáct měsíců. 

Kdy je vidět výsledný efekt?

Výsledky jsou vidět téměř hned. Jak již jsme zmiňovali, rty bývají těsně po zákroku mírně nateklé, otok však rychle ustupuje. Do 48 hodin od aplikace si výplň „sedne“ a vy se můžete těšit ze svých nových plnějších rtů. Po zákroku není nutné žádné omezení, jen je vhodné se v den procedury vyhnout výrazné fyzické aktivitě, která zvyšuje cirkulaci krve, a masážím. Otok na rtech by tak odpuchal pomaleji. Jinak žádné komplikace nehrozí.

Dbejte na výběr kliniky i použitý materiál

Pokud zvažujete jakoukoliv investici do své krásy, vždy si vybírejte nejlepšího možného odborníka, který s vámi bude postup dopředu konzultovat! Výběru kliniky věnujte dostatek času a vždy se také zajímejte o používaný materiál.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47