Trápí vás povánoční kila navíc? Kouzlete s oblečením a vypadejte štíhlejší

 Móda 
04. ledna 2018 10:41 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Nevhodně zvolené oblečení vám dokáže ještě další kila přidat Shutterstock
Trápí vás kila navíc? Poradíme vám pár triků, jak díky správně zvolenému outfitu tyto problémy zakrýt. Optika totiž dokáže oči dokonale ošidit.

Málokdo dokáže svátky překonat bez toho, aniž by nepřibral nějaké to kilo. Mnohdy to není ani tak způsobené přejídáním se, jako i tím, že si člověk prostě po tom celoročním shonu sedne takzvaně na zadek a odpočívá. K tomu nějaké to cukroví a sklenička alkoholu navíc.

Podle lékařů je prý běžné, že člověk během svátků přibere i tři kila. Nicméně shodit je už zase tak snadné není. Vyzkoušejte kouzla s oblečením, které vás dokáže zeštíhlit prakticky hned.

Barvy

Je všeobecně známo, že tmavé barvy zeštíhlují. Ale i jiné barvy mají tuto schopnost, obzvlášť, pokud zvolíte jednobarevné oblečení. Tuto jednotvárnost pak rozbijte barevnými doplňky. Ale i tady buďte opatrní. Nevhodný výběr doplňků může postavě uškodit. Vyhýbat byste se měli malým šperkům, které opticky zvětšují zbytek těla. I kabelky mají tuto vlastnost, rozhodně volte větší, vedle kterých budete naopak vypadat menší vy. Pokud si netroufáte na žádný experiment, vezměte si na pomoc šátek. O tom, jak si vybrat ten správný, jsme psali zde.

Maskování bříška

Kalhoty s nízkým pasem nebo dokonce bokovky často způsobí, že vaše bříško vypadá větší, než ve skutečnosti. Je to proto, že lem kalhot tělo nepřirozeně přiškrtí v té nejširší oblasti namísto nejužší a tím postavu nehezky zdeformuje. Takže pokud vás trápí větší bříško, pořiďte si kalhoty s vysokým pasem, který naopak poskytne bříšku oporu a tím ho opticky zmenší. Pokud dáváte přednost šatům, zvolte zavinovací střih. Díky zavinování na břiše totiž nařasená látka bříško bez problémů schová a vytvoří iluzi bezchybné postavy. Skvělou volbou jsou sukně áčkového střihu. Prospěje vám, pokud sukně bude alespoň lehce skládaná. Sklady v oblasti bříška totiž postavě úžasně lichotí.

Zmizík na zadek

Větší zadeček nejlépe zamaskují tmavé džíny s rovným střihem. Zapomeňte na úzký střih či ten, který se zužuje směrem ke kolenům. V tomto případě se ale vyhýbejte kalhotám s vysokým pasem a ozdobami na kapsách. Co se týče sukní, volte áčkový střih. Díky tomu, že se sukně rozšiřuje do tvaru písmene A, výborně schová i případné větší boky. S topem, který zastrčíte dovnitř sukně, vytvoříte perfektní ženskou siluetu ve tvaru přesýpacích hodin.

Boky a stehna

Jestli vás trápí širší boky a stehna, zeštíhlíte je topy a svetříky v prodloužené délce, které budou sahat až pod boky. Zapomeňte na minisukně, šortky či kalhoty, které se zužují směrem dolů. Naopak midistřih sukně zúží pas a zakryje boky. Výrazná barva navíc strhne pozornost a černé doplňky zamaskují další případné nedostatky. A dobře střižená kožená bunda je výhra vždycky. Pokud máte dlouhé štíhlé nohy, pak je tento look pro vás.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod