Jaké punčocháče se nosí? Tělovky rovnou vyhoďte!

 Móda 
14. ledna 2018 08:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kombinujte barvy a vzory Shutterstock
Je tu sezona plesů, večírků a společenských událostí. A všechny dámy řeší hlavně šaty, účes a make-up. Ale zapomenout by neměly ani na punčocháče a punčochy. Vybírat byste měly chytře, ať se nestanete středem posměšků.

Punčocháče jsou důležitý módní doplněk, který je velmi opomíjený. Ovšem správně zvolenou barvou punčoch můžete svůj outfit zásadně pozvednout, oživit, nebo také shodit na celé čáře. Je potřeba dodržet několik pravidel.

Punčochy vs. punčocháče

Mysleli jste si, že punčochy a punčocháče jsou totéž? Omyl. Punčochy drží na podvazkovém pásu nebo přímo na nich najdete samodržící pruh. Punčocháče naopak sahají až do pasu a některé tipy dokáží také vytvarovat vaši postavu, tedy učiní vás hubenější nebo vám pomohou splasknout vaše vypouklé bříško. Podobné optické kouzlo dokáže i vhodně zvolená sukně nebo šaty. O výběru té správné jsme psali zde

Vyhoďte tělovky do koše

Možná to pro někoho bude šokující zpráva. Tělové silonky jsou out. Ve světě se přestaly nosit údajně už v roce 1995. U nás se sice stále ještě nosí, i když už ne v takové míře jako dřív. Důvodů, pro jsou tělové silonky na ústupu, je hned několik. Silonky jsou z umělého materiálu, a to znamená, že vás v žádném případě nezahřejí.

Tělové silonky navíc vizuálně deformují nohy. Nějakou záhadnou příčinou si obléknutím silonek vytvoříte místo jindy krásných sexy nohou, dvě uměle vypadající končetiny připomínající protetické pomůcky. Tělové punčocháče také v žádném případě ani nezamaskují modřiny, jizvy, křečové žíly. Místo tělových silonek vsaďte buď na jinou barevnou variantu a nebo na tzv. silonky ve spreji (také se mu říká make-up na nohy). Vždy ale berte v úvahu svůj celkový outfit.

Černé nebo barevné? 

Alternativ, jak tělové punčocháče nahradit, existuje spousta. Mezi nejoblíbenější patří černé punčocháče. Je to jednoduché. Černé silonky se totiž hodí naprosto ke všemu, navíc jsou sexy. Dokážou vám opticky prodloužit nohy, a to se vždy hodí. Černé punčochy většinou nosíme do společnosti, na smutek, ale dnes i běžně na den. Dokonce i k džínovým svrškům. Pro chladnější dny si raději zvolte punčocháče, které jsou silnější nebo mají označení jako thermo. Ty jsou vyrobené ze speciálního vlákna, které udrží vaše nohy v teple. Barevné punčochy jsou vhodné pro odvážné povahy a vyžadují dávku citu. Doporučujeme volit takové, co budou ladit s celkovým outfitem. Hezky působí zejména tmavší barevné varianty, jako je šedá, tmavě modrá a hnědá. Vzory a krajky jsou vhodné pro štíhlé a dlouhé nohy. Raději volte střídmější vzhled punčoch, ať nepůsobíte vulgárně. Zejména v kombinaci s mini by to bylo obzvlášť nebezpečné.

Pomoc, jede mi oko!

Nejhorší katastrofou je, když vám začne takzvaně utíkat oko. Pokud nemáte po ruce náhradní punčocháče, sáhněte po laku na vlasy. Nastříkejte ho na dírku a lak utíkající vlákno přilepí k ostatním. Stejně tak funguje bezbarvý lak na nehty. A jestli nemáte ani jedno, vezměte si na pomoc kousek mýdla. Oko i dírku jím důkladně namažte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve