Nebojte se kalhot s vysokým pasem. Skvěle tvarují postavu, jen je musíte umět správně nosit

 Móda 
17. ledna 2018 07:27 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zvládnou zamaskovat nedostatky a naopak zvýraznit přednosti Shutterstock
Kalhoty s vysokým pasem stále spousta žen zatracuje. Přitom je to kousek oblečení, kterým si žena může dokonale vytvarovat svou postavu a prodloužit své nohy. Musíte je jenom umět správně nosit.

Hodí se do jakékoliv společnosti. Na výběr máte nejenom ze spousty materiálů, ale i barev a střihů. Od lehkého, se kterým vyrazíte na obchodní schůzku nebo do společnosti, až po klasické džíny.

Dokonale padnoucí 

Toto je jedno z mála druhů oblečení, u kterého je potřeba, aby perfektně sedělo. V případě kalhot s vysokým pasem je ta správná velikost opravdu zásadní, protože se do nich velmi často zastrkávají různé topy a halenky. Proto vás v oblasti břicha při sednutí nesmí vyvýšený pas kalhot tlačit, jinak by se vám zbytečně tvořily nevzhledné faldíky. Vždy se tedy v kabince během zkoušení zkuste posadit, abyste to zjistila. Pozor také na příliš uplé střihy. Těch by se měly vyvarovat ženy plnějších tvarů.

Co k nim nosit

Ideální volbou jsou topy nebo halenky, které se dají zastrčit dovnitř. Schováte tím faldíky a i váš zadeček bude vypadat menší. Ovšem jestli máte ráda zkrácené topy, ale rozhodně nechcete na veřejnosti odhalovat bříško, jsou kalhoty s vysokým pasem ideální volbou. V kombinaci s těsným topem si zase dokonale vytvarujete postavu. V tomto případě je ale potřeba mít skutečně dokonalou postavu.

Dobrá podprsenka

Asi si říkáte, proč se hodláme zmiňovat o podprsenkách, když hlavním tématem jsou kalhoty. Má to však jeden důvod. Vysoký pas má totiž za úkol vytvářet dokonalou siluetu přesýpacích hodin, která nebude perfektní bez padnoucí podprsenky, která se nikde nezařezává a drží prsa pevně nahoře.

Elegantní nebo party dračice

Elegantní variaci vytvoříte tak, že je zkombinujete se saténovou halenkou nebo klasickou košilí a sakem. Barvy volte základní jako černou, bílou nebo krémovou. V doplňcích buďte střídmá. Jak kombinovat barevné kalhoty, když vás nic nesvazuje? Noste je s proužkovanými topy, květinovými blůzkami nebo džínovou košilí. Pokud máte džíny a chcete v nich vyrazit na pracovní akci nebo na večírek, stačí, když je o pár centimetrů zkrátíte ohrnutím a obujete lodičky. Pak už si jen oblečte vhodný kabát a vyražte. Pokud potřebujte poradit s jeho výběrem, podívejte se zde.

Podpatky a klín

Podpatky byste měla nosit k těmto kalhotám prakticky vždy, hlavně pokud neoplýváte zrovna těmi nejdelšími nohami. Jestli nejste milovnice podpatků, stačí i drobný klínek. Vysoký pas jako takový sice dokáže lehce prodloužit nohy, a tak opticky protáhnout i celou postavu, ale v kombinaci s plochými botami je tento efekt opravdu minimální.

Zvýrazněte pas

Nebojte se pas ještě zvýraznit pomocí nápadného opasku. Pro ženy, které mají v oblasti pasu faldíky, je ideální pásek v barvě nebo alespoň odstínu kalhot. Díky splynutí bude váš pas opticky štíhlejší. Naopak ženy s úzkým pasem si mohou dovolit klidně i neonové pásky, které upoutají pozornost.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve