Šortky a kraťasy sluší mužům i ženám. Je ale nutné vybrat takové, které vám padnou

 Móda 
04. dubna 2018 11:47 / Marie Popelková
  1
📷
7 fotografií v galerii
Kraťasy by neměly chybět v žádném šatníku Shutterstock
Zima je už snad definitivně pryč a je tak jen otázkou času, kdy nám počasí dovolí vytáhnout šortky a kraťasy. Tento kousek oblečení nosí rádi nejen muži, ale i ženy. Aby ale kraťasy vypadaly na člověku dobře, musí mu padnout. Poradíme, jak vybrat ty správné.

Podle jiných kritérií si šortky vybírají ženy, podle jiných muži. Dámy si kraťasy vybírají obvykle podle toho, jak dokonalé mají nohy. I muži ale chtějí v krátkých kalhotách vypadat sexy. Nejčastěji dělají chybu v tom, že si zvolí špatnou velikost.

Jak vybrat dámské šortky

Ženy si obvykle délku kraťasů volí podle toho, jaké mají nohy. Je to podobné jako se sukní. Krásné nohy dávají na odiv v kraťoučkých modelech, ty méně dokonalé naopak ukrývají v delších variantách. Ke kraťasům se hodí nejen trička, tílka či halenky, ale i oblíbené tuniky, o kterých jsme psali zde.

Hot pans

Tento typ šortek patří mezi nejkratší varianty a tím pádem by si je měly pořizovat výhradně ženy s výstavníma nohama. Aby tyto kraťásky vypadaly na dámě hezky, musí mít jejich nositelka nejen perfektně tvarované nohy, ale i pěkně pevný zadek. Nevýhodou těchto šortek je, že odhalí každou sebemenší nedokonalost. Pokud se ale domníváte, že extrémně hubené nohy budou v hot pans vypadat dobře, jste na omylu. Vyzáblým nožkám s propadlými stehny tyto pidišortky moc nesvědčí.

Balonkové

Šortky balonkového střihu jsou velmi módní, mají ale jednu velkou slabinu - sluší totiž málokteré ženě. Obecně opět platí pravidlo, že padnou kráskám s perfektní postavou a většinou se tento model objevuje v šatníku mladých dívek.

Trenýrky

Jedná se o volnější variantu šortek, která se nápadně podobá klasickým pánským trenýrkám. Výhodou volnějšího střihu je, že dokáže zamaskovat povadlejší zadek i problematické partie stehen. I tak ale trenýrky lépe padnou ženám se sportovní postavou, které se pyšní vyrýsovanými svaly.

Bermudy

Bermudy jsou k dostání v nejrůznějších délkách, padnoucí model by si tak měla vybrat každá žena. Pokud zrovna nemáte dokonalé nohy, volte spíše déku nad kolena, klidně ale mohou bermudy končit i pod koleny.

Jak vybrat pánské šortky

I muži chtějí, aby jim kraťasy slušely, je ale pravdou, že jejich výběru nevěnují tolik pozornosti jako ženy. A to je možná škoda. Na co by se pánové měli při výběru kraťasů zaměřit?

Správný střih

Jednou z častých chyb, kterou muži dělají při výběru, je špatná velikost. Ve většině případů sáhnou po co největších šortkách, jaké mohou najít, jenže to jejich postavě obvykle moc neprospívá. Správně by měli sáhnout po takovém střihu, který jim pěkně obepne zadek a stehna, ale zároveň nesmí být příliš těsný, aby nositele při pohybu nikde netlačil. 

Lépe kratší než delší

U mužů obecně platí, že jim více sluší kraťasy kratší než delší. Pánské postavě nejlépe padnou šortky v délce od půlky stehen ke kolenům. Jakmile sáhnou po delším modelu pod kolena, opticky jim to zkrátí nohy. Tato délka nelichotí žádnému muži, a to bez ohledu na jeho postavu.

Materiál a vzor

Muži v šortkách tráví klidně celý den, měl by tomu proto odpovídat i materiál, ze kterého jsou kraťasy ušity. Sáhněte raději po vzdušném, lehkém a prodyšném materiálu, který navíc bude v ideálním případě ještě nemačkavý. A pokud si nejste jisti vzorem, volte raději tlumené a neutrální kousky, které se dají zkombinovat takřka s čímkoliv. Pokud máte ale pro módu vrozený cit, nebojte se experimentovat se vzory i barvami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod