Nenechte se otrávit předvánočním stresem. Poradíme vám, jak se mu vyhnout

 Ostatní 
17. listopadu 2017 15:14 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Nenechte se Vánocemi zbytečně stresovat Shutterstock
Nejkrásnějšímu období v roce většinou předchází davové šílenství. Nenechejte se strhnout a zvládněte toto předvánoční období bez stresu.

Předvánoční úklid. Pečení. Shánění dárků. Snaha mít všechno perfektní. Než usednete ke štědrovečerní tabuli, máte spoustu povinností, které z nejkrásnějšího období roku dělají pro mnohé období velmi stresové. Zkuste to letos jinak – pozitivně. Zbývá ještě více než pět týdnů, během kterých všechny přípravy hravě zvládnete. Máme pro vás několik rad, jak se vánočnímu stresu vyhnout.

Myslete pozitivně

Snažte se nemyslet na to, že každý rok je toto období plné nervozity a spěchu, ale raději myslete pozitivně. Přece se nic nestane, když nebude dokonale uklizeno, nebo nenapečete 10 druhů cukroví apod. Zkuste brát přípravy trochu flegmatičtěji. 

Vsaďte na nákupy přes internet

Stále je ještě dost času na nákup dárků přes internet. V tento čas ještě nejsou na poštách fronty a kurýři stíhají vše včas dovézt. Navíc předvánoční slevy jsou většinou jen dobře mířeným marketingovým tahem. Možná budou lidé kolem kroutit nevěřícně hlavou, ale vězte, že mít připravené dárky opravdu včas je doslova k nezaplacení. 

Pečte pro zábavu

Pečení je tradiční vánoční „povinností“. Za časů našich babiček i maminek bylo pečení radost, dnes už tomu tak obvykle není. Času je málo, navíc cukroví často ani nikdo nejí. Zkuste to pojmout tak, že s dětmi nebo třeba kamarádkami upečete jen pár druhů. Není třeba nic přehánět. A pokud nestíháte ani pár druhů, pak můžete cukroví objednat od šikovné cukrářky.

Neuklízejte sami

Úklid je další stres, protože je to činnost, která není oblíbená. Navíc se můžete dřít každý víkend, ale za pár dní to bude vypadat stejně jako předtím. Ideální je zvolit strategii, že uklízí celá rodina. Mytí oken lze udělat za jeden víkend a ve více lidech to jde od ruky. Velký úklid nechte na období adventu a opět zapojte všechny členy rodiny. Přemýšlela jste někdy, že byste využila úklid domácnosti od profesionálních firem? Pak zkuste kouknout na slevové servery. Jednou za čas se to skutečně vyplatí, zejména pak čištění koberců, mytí oken a vyčištění kožené sedačky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47