Vložky do bot jdou v zimě na dračku. Víme, jak vybrat ty správné

 Ostatní 
05. ledna 2018 15:32 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vložky do bot dokáží nohám ohromně ulevit Shutterstock
Přesto, že vložky do bot se dají nosit celoročně, nejvíce na odbyt jdou na podzim a hlavně v zimě. V posledních letech je na výběr velmi široká škála typů vložek do bot, což běžnému zákazníkovi poněkud komplikuje orientaci.

Ze statistik vyplývá, že člověk denně nachodí asi 3,5 kilometru. Nohy i páteř lidé často nadměrně zatěžují a vložky do bot představují jednu z možností, jak tělu ulevit. Poradíme, jak vybrat ty správné vložky do bot právě pro vás. O tom, jak boty skvěle vyčistit, jsme psali zde.

Na trhu jsou k dostání jak vložky do sportovní obuvi, tak vložky, které jsou vhodné do běžných bot pro každodenní chůzi. Obrovským přínosem vložek je to, že se budete cítit odpočatě, pohodlně a hlavně budou vaše nohy daleko lépe regenerovat. Jakmile vložky jednou vyzkoušíte, rychle si na ně zvyknete. I taková zdánlivě banální věc totiž může pomoci vyřešit některé zdravotní potíže, které vás trápily už delší čas.

Vložek do bot existuje nepřeberné množství. Výběr záleží na tom, co upřednostňujete konkrétně vy. Někdo má rád hřejivé, jiný potřebuje antibakteriální a další člověk nedá dopustit na vložky, které se dají nosit po celý rok.

Hřejivé

Hřejivá vložka do bot je určena pro hřání chodidel na dobu až 6 hodin. Upevňuje se pod ponožkou.

Tenká a komfortní vložka dává příjemné teplo na chodidlo i tehdy, jestliže je chodidlo studené. Tento typ tak ocení hlavně lidé, kteří mají věčně studené nohy.

Bambusové

Obrovskou výhodou bambusu je, že pohlcuje o 60 % více vlhkosti než bavlna. Je ekologický (sám se v přírodě obnovuje) a má přirozeně antibakteriální účinky.

Podporuje krevní oběh, jemně masíruje a poskytuje oporu nožní klenbě. Bambusová vlákna mají také skvělou termoregulační vlastnost, v létě pomáhají udržet chodidlo chladné, v zimě zase chodidlo udržují teplé.

Antibakteriální

Pokud máte problém s nadměrnou potivostí a často vám nohy zapáchají, pak je tento typ vložek do bot ideální právě pro vás.

Účinně působí proti tvorbě pachu, dále chrání proti mikrobům a plísním, výborně tepelně izolují, nedráždí pokožku a jsou zdravotně nezávadné a vhodné pro celodenní nošení.

S aktivním uhlím

Vložky s aktivním uhlím se vyznačují velkou odolností a také hřejivostí. Tato vložka také omezuje zápach a účinně tlumí došlap.

Perforovaná nosná vrstva podporuje cirkulaci vzduchu v obuvi, drážková spodní strana zabraňuje sklouznutí.

Z paměťové pěny

Tento typ vložek je vhodný i pro diabetiky. Sama se dotvaruje podle tvaru vaší nohy. Výrazně změkčuje došlap, snižuje nárazy na kloubní aparát, vazy a páteř, pomáhá je chránit.

Vložky z paměťové pěny jsou k dostání v letní i teplé zimní verzi, a to pro muže i ženy. Vložka je vhodná na sport, pro volný čas i do společenské obuvi. Zpříjemní chůzi i na tvrdých podešvích.

Bavlněné

Měkká stélka ze šlehaného latexu s povrchem z bavlny pro běžné celoroční nošení. Změkčuje došlap, tlumí otřesy a dobře saje pot. Výhodou těchto vložek je, že je můžete ručně přepírat.

Některé typy lze v případě potřeby lehce ostřihnout. Ve velikostní tabulce v tomto případě volte vyšší liché číslo z dvojčíslí.

Nezateplené

Do této skupiny v podstatě patří všechny vložky bez izolační hliníkové vrstvy. Hlavní funkcí je změkčení došlapu a sání potu.

Plstěné

Plstěné vložky jsou vhodné do běžné, turistické i pracovní obuvi. Plst je vyráběna ze 100% ovčí vlny bez umělých, syntetických příměsí.

Účinně chrání před chladem, změkčují došlap a hřejí i za mokra. Často jsou vyrobeny z ovčí vlny merino. Ta se vyznačuje vysokou jemností a hřejivostí. Ovčí vlna umí v zimě zahřát a v létě ochladit.

Celoroční

Celoroční vložky se skládají z polyesterové tkaniny, mezivrstvy s aktivním uhlím a latexové pěny. Účinně absorbují zápach a umožňují větrání v obuvi. Jsou odolné a pohodlné.

Dají se používat v každém období a jsou univerzální. Stačí si vybrat jen správnou velikost a měkkost.

Témata: boty, obuv, vložky do bot
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008