Chcete se snadno a rychle zbavit stresu a napětí? Zkuste tento fígl

 Ostatní 
26. března 2018 11:39 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I jednoduché fígle dokáží odstranit váš stres Sutterstock
Stres a napětí už na vlastní kůži poznal asi každý. Metod, jak se těchto nepříjemností zbavit, existuje hned několik. Možná, že jste ani vy netušili, že jednou z možností, jak se stresu zbavit, je i zívání.

Stresující situace mnoho lidí zažívá prakticky denně. Pokud jim chcete zdárně čelit, je dobré se naučit pár fíglů. A pokud vás kvůli stresu začne bolet žaludek, mohou vám pomoci bylinky, o kterých jsme psali zde.

Cviky pro dokonalé uvolnění

Pokud pociťujete psychickou zátěž, jemně si namasírujte boky nosu přibližně v úrovni očí a svaly, které máte po straně nosu. Uvolníte tak duševní napětí. Když vás unavuje fyzická zátěž, uvolněte tělo, projděte se zlehka po místnosti a myslete na něco pěkného. Lehké pohyby ve spojení s pozitivními myšlenkami uvolní vaše svalstvo i mysl.

Jestliže máte napjatý obličej, uvolněte čelist, povolte obličejové svalstvo a zlehka vysouvejte bradu dopředu a dozadu. Prospějete tak nejen unavené pleti. 

Pokud máte napjatá ramena, narovnejte se a pomalu otáčejte hlavu doleva a doprava, abyste při tom viděli co nejvíce do boku. Jemně tak uvolníte i zádové svalstvo.

Když jste slabí v kolenou, projděte se pevným krokem po pokoji a následně stiskněte nohy k sobě. Pomůže vám to udržet pevný postoj a dodá novou dávku energie.

Naučte se plánovat

Stres odbourává i dobrá organizace a plánování. Ne nadarmo se říká, že dobré plánování je polovina úspěchu. Začněte tím, že zanesete všechny své schůzky a povinnosti do diáře. Nebudete tak zbytečně zatěžovat hlavu neustálým přemítáním o tom, co ještě musíte udělat.

Kromě pracovních a rodinných povinností si také naplánujte chvilky jen pro sebe. Dejte k nim ideálně přesný čas a trvejte na jeho dodržení. Zpočátku to možná nepůjde úplně hladce, ale časem se pravidelná relaxace stane součástí vaší každodenní rutiny. Uvidíte, že taková hodinka sportu, nebo třeba jen chvilka s knížkou či šálek kávy na sluníčku udělají divy. Odplavíte tak stres a načerpáte novou energii.

Osvědčené tipy, jak zvládat stres

Mnohdy se stresu nelze vyhnout. Existují ale možnosti, jak jej lépe zvládat. Vyzkoušejte například následující tři tipy:

Usmívejte se

Zní to jednoduše, ale opravdu to funguje. Odzbrojující úsměv je spolehlivá cesta, jak uvolnit vnitřní napětí i napjatou atmosféru v místnosti.

Dýchejte klidně a rovnoměrně

Při nádechu na chvilku zadržte dech a poté pomalu vydechněte. Uvolníte tak břišní svaly a zklidníte mysl.

Zívněte si

Zívání je přirozený respirační pohyb, který uvolňuje naše tělo. Zkuste si proto zívnout, když pociťujete narůstající napětí. Rychle tak zmírníte stres třeba před pohovorem. Podobně uvolňující může být i hlasité povzdechnutí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008