Netradiční způsoby použití kuchyňské soli. Tyto triky si zamilujete

 Ostatní 
30. května 2018 10:31 / Gabriela Opltová
  2
📷
5 fotografií v galerii
Už Maruška z pohádky věděla, že sůl je nad zlato Pixabay
Kuchyňská sůl používáme především k dochucení jídla, ale napadlo vás, že ji můžeme použít i jiným způsobem? Sůl má opravdu mnohostranné použití a recepty, na co všechno ji můžete využít, vás dostanou do kolen.

Triky, které se solí můžete dělat, si určitě zamilujete. Neváhejte je vyzkoušet.

Výborně zabírá na mastné vlasy

Trápí vás mastné vlasy a nevíte, jak se jich zbavit? Dejte dvě až tři lžíce soli do svého oblíbeného šamponu. Po několika použitích by měla mastnota zmizet, nebo by se měla zredukovat. O další originální receptuře se dočtete zde.

Jiný trik spočívá v proplachování pokožky hlavy roztokem soli. Do 300 ml vody dáme lžíci soli, mícháme, dokud se nerozpustí. Postupně vetřeme do pokožky celé hlavy. Necháme působit 15 minut a opláchneme vlažnou vodou.

Skvělý peeling

Sůl se velmi často přidává do různých peelingových přípravků. Právě solí totiž masírujeme pokožku, čímž odstraňujeme odumřelou pokožku. Zanechává hladkou a prokrvenou pokožku, která je již na pohled krásnější. Zkuste sůl smíchat s olivovým olejem a dopřát si chvilku jen pro sebe při každém koupání.

Pomůže při otocích očí

I v tomto případě se ukáže sůl jako účinný pomocník. V hrnku teplé vody rozpusťte lžičku soli. Do směsi namočte hadřík a přikládejte ji na opuchlá víčka. Trápí vás kruhy a otoky pod očima? Už nemusí. Použijte masku z exotického koření.

Skvělá na bolesti zubů

Nepříjemná bolest zubů vás může vyřadit z každodenních povinností. Rozpusťte sůl v teplé vodě a vypláchněte, jako když používáte ústní vodu.

Směs soli a jedlé sody je skvělá i na zuby, pokud toužíte po zářivém krásném úsměvu. Buďte však opatrní. I menší množství této směsi vám pomůže udržet zuby bílé a čisté. V opačném případě si můžete zuby spíše poškodit.

Na kloktání

Nejlevnější a nejefektivnější lék proti bolestem v krku je kloktání slanou vodou! Přidejte do sklenice vlažné vody lžičku soli, zamíchejte a kloktejte alespoň dvakrát denně.

Sůl na rány?

Jakkoli to může znít zvláštně, je to pravda! Pomůžete tím rychlejšímu hojení. Ve sklenici vody rozpusťte 2 čajové lžičky soli a trošku z této směsi dejte na pořezané místo. Možná to zpočátku nebude příjemné, ale můžete si být jisti, že to účinkuje. Pozor, nedělejte tak v případě větší rány. Tento trik je skvělý jen pro menší ranky.

Sečteno a podtrženo! Sůl má v naší domácnosti opravdu široké použití, stačí jen vyzkoušet.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008