Sedm netradičních jídel s minimem kalorií, se kterými se pro vás stane hubnutí hračkou

 Recepty 
28. května 2018 08:19 / Gabriela Opltová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Zhubněte do plavek již dnes Shutterstock
Pokud se snažíte hubnout nebo jen chcete žít zdravě, je důležité být si vědomi příjmu kalorií a trochu věnovat pozornost tomu, co vlastně jíte. Není to vůbec tak složité, jak se může na první pohled zdát.

Ačkoliv se mohou zdravé stravovací návyky jevit jako nudné či únavné, existuje mnoho skvělých jídel, která jsou jak lahodná tak zároveň kaloricky nízká. Řekli byste, že k hubnutí vám pomůže kmín? Čtěte více.

Salát s lososem

Pečená ryba je základ zdravé stravy. Smíchejte dijonskou hořčici, citronovou šťávu, čerstvý tymián, rozmarýn, oregano, sůl a pepř a rybu v tom obalte. Dejte na 10 až 15 minut péct a podávejte na listovém salátu.

Thajský mrkvový salát

Potřebujete thajskou rybí omáčku, dva čerstvě vymačkané citrusy, třtinový cukr, drcenou chilli papričku, strouhanou mrkev, vařené rýžové nudle a hrst opečených arašídů. Vše dejte dohromady a dobrou chuť.

Krůtí burger

Ve velké míse smíchejte mleté libové krůtí maso, dvě čajové lžičky nasekaného čerstvého tymiánu a citronovou kůru. Podávejte s plátky čerstvých rajčat a listovým salátem v housce.

Tortillové pizzy

Použitím tortilly je možné bez pocitu viny vytvořit verzi oblíbené pizzy. Poté, co nachystáte jednotlivé kousky, dejte je do trouby, dokud se sýr neroztaví a okraje budou mírně křupavé.

Syrová cuketa s omáčkou marinara

Potřebujete 2 loupané cukety, 3 střední rajčata nakrájená na měsíčky, sladkou červenou papriku, čtvrt šálku sušených rajčat v olivovém oleji, lžičku italského koření a mořskou sůl. Cuketu nastrouhejte na proužky jako byste z ní dělali špagety. Zbytek ingrediencí hoďte do mixéru a podávejte. Nezapomeňte zařadit do svého jídelníčku tuto zeleninu, která vám také pomůže hubnout.

Špenátový salát s jahodami a mandlemi

Na dva šálky baby špenátu poklaďte plátky jahod a oloupaných mandlí. K tomu tenká kolečka červené cibule a balzamikovým octem.

Kuřecí prsa se špenátem

Prsa naplňte špenátovými listy a sýrem feta. Osolte a opepřete. Rolku zajistíte párátkem. Spolu s nadrobno nakrájenou cibulí zprudka osmahněte na pánvi a na zbylý čas vložte maso do trouby.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47