Zuby mohou odhalit řadu nemocí

 Zdraví 
24. října 2017 12:43 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Péči o zuby není radno podceňovat - chrup je totiž spojován i s dalšími nemocemi. Internet
Pečovat o chrup je možná důležitější, než si mnozí lidé myslí. Nejde totiž jen o to, že díky správnému čištění budete mít hezký úsměv a málo kazů. Zuby totiž velmi úzce souvisí s tělesnými potížemi, například s impotencí nebo problémy se srdcem.

To, jaká je péče o chrup, má totiž vliv na to, jakými chorobami člověk onemocní. Například cukrovku nebo srdeční infarkt může zavinit bakterie z úst. Obyčejný zubní kaz tak nemusí skončit jen plombou nebo vytržením bolavého zubu.

Zdravotní stav zubů a dásní ovlivňuje choroby srdce, cév, cukrovku, plicní i revmatické nemoci. Při orální infekci dvakrát narůstá pravděpodobnost vzniku infarktu a u mozkové mrtvice je riziko dokonce třikrát vyšší. A nejen to. Prokázalo se, že problematické zuby mohou souviset s problémy slinivky, žaludku, zvyšují riziko předčasného porodu u budoucích maminek a ovlivňují tak zdraví novorozenců.

Jakým způsobem zuby ovlivňují chod lidských orgánů?

Srdce: Lidé, kterým špatně vyrostly nebo se neproklubaly "zuby moudrosti", mají problémy s krevním tlakem nebo se potýkají s poruchami srdečního rytmu.

Žaludek: Pokud má člověk žaludeční problémy, trpí únavou a je pod psychickým tlakem, může začít trpět bolestmi stoliček (horní i dolní šestky a sedmičky).

Nos a dutiny: Opakované záněty nosních dutin mohou mít na svědomí provrtané zuby z dolní čelisti, které mají amalgámovou výplň. Z ní se totiž uvolňuje rtuť a ta způsobuje citlivým jedincům problémy. Pomoc je jednoduchá, nechat si plombu vyvrtat a nahradit ji jinou.

Plíce: Ten, kdo trpí chronickým kašlem či chrapotem a lékaři nezjistili žádné jiné příčiny těchto obtíží, například alergie nebo nachlazení, na vině jsou zuby číslo čtyři a pět v dolní i horní čelisti a jejich amalgámové výplně.

Uši: Se sluchem jsou spojené "zuby moudrosti". Opakující se bolesti uší, hučení nebo šelest v uších může mít souvislost s osmičkami. Právě ony se nejvíce kazí a jejich kazy mají vliv na tento lidský orgán.

Močový měchýř a ledviny: Záněty močového měchýře, bolesti ledvin a jejich oslabená činnost úzce souvisí s předními zuby (jedničky a dvojky nahoře i dole). Pokud jsou špatně rostlé, jsou položené velmi úzce u sebe nebo provrtané a mají opět amalgámovou výplň, bojujete se zdravotními problémy týkající se těchto orgánů.

Pohlavní orgány: Špatně rostlé přední zuby, provrtané a vyplněné amalgámovými plombami nebo bakterie v dásních stojí za impotencí, neplodností a klesající hladinou hormonů.

Játra: Záněty nervů u horních i dolních špičáků mohou vést k onemocnění jater nebo žlučníku.

Střeva: Zácpy, průjem, nadýmání jsou nejen velmi nepříjemné, ale také bolestivé. Pokud jste už navštívili všechny lékaře a ti nepřišli na příčinu obtíží, měli byste navštívit i svého zubaře. Tyto problémy mohou souviset s horními i dolními stoličkami.

O tom, jak lidské orgány promlouvají skrz zuby, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47