Znáte léčivé účinky mrkvové šťávy?

Kvalitní mrkvová šťáva představuje ideální zdroj tělu prospěšných látek
📷
Další 4 fotografie v galerii
 Zdraví 
11. listopadu 2017 11:43 / Pixabay
  3   0
Mrkev je velmi zdravá zelenina plná vitamínů a minerálů. Mnoho lidí ji má zařazenou do kategorie polévkové zeleniny a čerstvou ji konzumuje málokdo. A to je opravdu velká škoda.

Z mrkve se však vyrábí i úžasný nápoj, který má celou řadu příznivých účinků na zdraví člověka. Mluvíme o kvalitní mrkvové šťávě, která dodá tělu množství prospěšných látek. Tento nápoj mimo jiné podporuje imunitní systém a snižuje vysoký krevní tlak. Přečtěte si, co všechno dokáže poskytnout našemu tělu mrkvová šťáva.

Co obsahuje mrkev?

Jaké účinky má mrkvová šťáva na naše tělo?

  • Pití kvalitní mrkvové šťávy podpoří přirozenou obranyschopnost organismu
  • Šťáva z mrkve je prevencí proti kardiovaskulárním onemocněním či chřipce
  • Chrání buňky před volnými radikály a detoxikuje tělo od škodlivin
  • Snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol
  • Má pozitivní vliv na pokožku, ledviny i trávicí soustavu
  • Podporuje metabolismus a pravidelné vyprazdňování

Připravte si vlastní šťávu

Pokud hledáte mrkvovou šťávu v obchodě, dávejte pozor na to, aby měla co nejmenší obsah přidaného cukru. Stále však může obsahovat i konzervační či další nevhodné látky. Ideální je proto si připravit čerstvou domácí mrkvovou šťávu s menším množstvím cukru.

Co budete potřebovat?

  • 0,5 kg mrkve
  • 1 pomeranč
  • 250 g cukru
  • 10 g kyseliny citrónové
  • 1,5 litru vody

Mrkev omyjte, očistěte, nakrájejte na menší kousky, vhoďte do hrnce s vodou a dejte vařit přibližně na 20 minut. Pomeranč nakrájejte na několik částí a přidejte vařit k mrkvi na dalších 20 minut. Po dovaření celou směs rozmixujte. V druhém hrnci si ještě musíte připravit sirup z vody, kyseliny citronové a cukru, ideálně třtinového. Až začne směs houstnout, přidejte ji k mrkvi. Na závěr vše spolu ještě jednou rozmixujte a můžete podávat. V chladničce vám tato mrkvová šťáva vydrží 5 dní. Na dlouhodobé uskladnění ji nezapomeňte sterilizovat.
Mrkvovou šťávu konzumujte ráno nalačno, protože je tehdy pro tělo nejsnáze stravitelná

Ideální kombinací je i mrkev a jablko či zázvor. Znáte účinky zázvorové šťávy na naše tělo? Přečtěte si o nich v našem dalším článku. Experimentovat můžete samozřejmě i s jinými surovinami.

📷
4
fotografie
Monika Thomsonová | inStory.cz
Kam dál?
Jak snížit horečku bez chemie
Obyčejná čočka je skvělá pro naše zdraví
Zánět v krku? Zkuste osvědčené recepty našich babiček
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Agáta Prachařová ukázala obrovská prsa

Zprávy

Předsedou Sněmovny se stal favorit ANO

Bydlení

Česnek si můžete snadno vypěstovat i doma v obýváku