Vyšlápněte do nového roku s čistým tělem. Osvědčené tipy, jak toho docílíte přírodní cestou a bez chemie

 Zdraví 
03. ledna 2018 08:45 / Monika Thomsonová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Česnek je považován za jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik a dokáže téměř zázraky Shutterstock
Myslíte si, že vám se to stát nemůže? Jste na omylu. Jednou za život to potká téměř každého. Vaše tělo napadne parazit. Pokud nejste fanouškem chemických farmaceutik, poradíme vám, jak si pomoci přírodními léčivy.

Následující pomocníci jsou nejen velmi účinní, ale zároveň je máte stále při ruce, protože se nacházejí v každé domácnosti. Vybrali jsme pro vás "silnou šestku".

Česnek

Česnek je považován za jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik, které dokáže zneškodnit mnoho druhů mykóz, bakterií a dokonce i některé druhy virů. Je však účinný i proti mnoha parazitům. Účinnou látkou je alicin, který ničí parazity, améby i jiné jednobuněčné patogenní organismy i několik druhů mnohobuněčných hlístic. Abyste aktivovali alicin, musíte česnek nejprve rozdrtit a nechat ho volně na vzduchu 5 až 10 minut. Během tohoto času působí enzym alináza, která alicin aktivuje. Víte, co dokáže pečený česnek s vaším organismem během 24 hodin?

Zázvor

Zázvor sice přímo nezabíjí parazity, je však skvělý při odstraňování plynatosti a nevolností, které bývají s již odumřelými parazity spojovány. Zlepšuje produkci žaludečních kyselin, stimuluje cirkulaci krve a chrání před běžnými infekcemi způsobenými bakteriemi. Odstraňuje hleny ze sliznic střev a v dýchacích cestách. Zázvor je nejlépe užívat v syrovém stavu.

Kurkuma

O kurkumě jsme psali již mnohokrát, protože patří mezi nejúčinnější koření, které je dobré mít stále po ruce. Má silné protirakovinné a protizánětlivé účinky, urychluje hojení ran, odpuzuje střevní parazity a má také výborné detoxikační vlastnosti.

Hřebíček

Hřebíček je dalším  kořením se silnými účinky proti parazitům, a to díky látce karyofylen. Tato substance proniká do krevního oběhu a ničí hlavně mikroskopické parazity a také larvy a vajíčka větších parazitů. Hřebíček účinkuje i ​​na takové nemoci jako jsou cholera, malárie či tuberkulóza. Ničí i všechny druhy stafylokoků, E. coli a streptokoky. Je překvapující, jaké má toto koření sílu.

Dýňová semínka

Dýňová semínka mají v sobě druh tuku, který je pro vajíčka parazitů toxický. Dále obsahují látku curcurbitín, která parazity paralyzuje, a ti se následně oddělí od střevních stěn. Semínka často využívají čínští lékaři proti tasemnici.

Chilli

Chilli papričky a feferonky obsahují látku kapsaicin, která ničí mykózy, plísně i střevní parazity. Dále stimuluje cirkulaci krve a posiluje účinek ostatních potravin.  Doporučený přírodní lék na parazity je kombinace chilli papriček s dýňovými semínky a zázvorem. Chilli papričky ale neprospívají pouze naší trávicí soustavě. O dalších účincích jsme psali v našem jiném článku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47