Domácí prostředky na léčbu křečových žil přinášejí velkou úlevu

 Zdraví 
02. ledna 2018 16:44 / Marcela Plachá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Unaveným nohám věnujte potřebnou péči Shutterstock
Přírodní pomoc při křečových žilách znaly už naše babičky. Vyzkoušejte osvědčené tipy, které vám mohou značně ulevit. Střídejte koupele, natírejte, sportujte a jezte česnek. Zkuste alespoň některý z tipů a bude vám mnohem lépe!

U křečových žil není na prvním místě estetické hledisko, jak by se mohlo zdát. Vystouplé křečové žíly jsou často také bolestivou záležitostí. Příčinou vzniku může být vrozená žilní slabost a často i nedostatek pohybu. Krev, která se spotřebuje, neproudí k srdci úplně všechna, ale částečně se hromadí v nohách. Žíly se pak rozšiřují a vystupují na kůži.

Podpořte průtok krve v nohách přírodními metodami

  • Prokrvení se zlepší masážemi pomocí kafrového nebo rozmarýnového lihu.
  • Připravte si dvě nádoby s vodou, jednu s teplou a druhou se studenou. Střídavě v nich šlapejte. Je to oblíbená a tradiční metoda, která vaše cévy krásně prokrví.
  • Nohy natírejte také osvědčenou francovkou, částečně pomáhá proti kornatění tepen.

Nešetřete česnekem, toto antibiotikum je přírodní zázrak

  • Nadopujte se česnekem. Nejlépe syrovým. Dávejte si ho na chleba, lisujte ho do pomazánek, přidávejte na konci vaření do polévek. Snažte se ho propašovat do co největšího množství jídel. Toto přírodní antibiotikum snižuje cholesterol v krvi a ochraňuje tepny. Podobně působí i medvědí česnek, cibule a zázvor.
  • Vyhýbejte se dlouhému sezení a stání. Naordinujte si plavání, jízdu na kole nebo rychlou chůzi.

Dopřejte si koupel nohou jako v lázních

  • Uvařte si čaj z přesličky. Nohy se vám díky tomuto čaji odvodní, nebudou tak těžké a unavené. Cévy na nohách se posílí. 2 lžičky přesličky zalijte čtvrtlitrem vody a nechte přes noc vyluhovat. Ráno přiveďte směs k varu a sceďte. Pijte 3 šálky denně po dobu několika týdnů. O dalším přírodním léku na křečové žíly jsme psali zde.
  • Cévy můžete posilnit i kaštanovou koupelí. Připravte si 15 g listů a plodů jírovce, 10 g listů tymiánu a 10 g listů kopřivy. Vše smíchejte. Přiveďte k varu půl litru vody a spařte 2 lžičky směsi. Do nádoby na koupel nohou dejte 12 lžic tohoto odvaru (cca na 4 litry vody).
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod